De 'Veilig op Weg'-truck bezocht 10 januari groep 7/8 van basisschool Effen, zodat de leerlingen zelf konden zien wat een dode hoek inhoudt.
De 'Veilig op Weg'-truck bezocht 10 januari groep 7/8 van basisschool Effen, zodat de leerlingen zelf konden zien wat een dode hoek inhoudt. (Foto: )

'Veilig op Weg'-truck kwam langs in Effen

EFFEN - Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. Om de kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's. Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland, was op 10 januari te gast op basisschool Effen, om de leerlingen van groep 7/8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De kinderen leerden twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'. Het project 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de 'Veilig op Weg'-vrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. Meer weten of een les aanvragen? Kijk dan op de site www.veilig-op-weg.nl.

Meer berichten