Ook het Team Zeebra is blij met de donatie van AMGEN en de Singelloop. Want de vastframe handbikes worden tevens ingezet voor de HandbikeBattle waar Revant deze zomer voor de derde keer aan meedoet.
Ook het Team Zeebra is blij met de donatie van AMGEN en de Singelloop. Want de vastframe handbikes worden tevens ingezet voor de HandbikeBattle waar Revant deze zomer voor de derde keer aan meedoet. (Foto: )

8.714 euro van AMGEN en de Singelloop voor Revant

Woensdag 30 januari jl. ontving Revant een cheque van 8.714 euro van Willem Butz, de voorzitter van de Bredase Singelloop, en van Femmy de Rijk, namens de hoofdsponsor AMGEN. Het bedrag werd bij elkaar gelopen door deelnemers van de 33e editie van hét jaarlijkse hardloopevent in Breda. Het geld wordt besteed aan vastframe handbikes, die worden ingezet voor revalidatie.

BREDA - Revant medisch specialistische revalidatie was het goede doel van de editie van zondag 7 oktober vorig jaar. Alle deelnemers aan deze 33e editie doneerden automatisch 0,25 euro bij inschrijving en konden daarnaast vrijwillig extra doneren. Dit resulteerde in een bedrag van 7.035,41 euro. De hoofdsponsor AMGEN vulde dit bedrag met 1.679 euro verder aan tot 8.714 euro.

Het geld wordt besteed aan de aanschaf van vastframe handbikes. Een vastframe handbike is 'n soort racefiets voor de rol-
stoelgebruikers en de kosten van deze racefietsen liggen zo tussen de 3.000 en 6.000 euuro. De vastframe handbikes worden ingezet als therapeutisch hulpmiddel voor meerdere behandeldoelen: conditie, kracht, sportkennismaking en een bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl. Het maakt dat de revalidanten zelfstandig kunnen werken aan hun fysieke en conditionele gesteldheid en daarbij ook al de positieve mentale effecten ervaren. Deze handbike heeft door het vaste frame een goede wegligging en rijdt lichter dan aankoppelbare handbikes die Revant op dit moment in bezit heeft.

De handbikes kunnen ook als een ondersteunend trainingsmiddel worden ingezet voor de HandbikeBattle, een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van verschillende revalidatiecentra. Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler-gletscher in Tirol. Revant doet dit jaar voor de derde keer mee met Team Zeebra, met 'n jaarlijks wisselende samenstelling van (oud)revalidanten. Deelname is een bijzondere en leerzame ervaring. De battle en de voorbereiding geven de deelnemers inzicht in waar grenzen liggen, stimuleren om grenzen over te gaan en zorgen voor soms onverwachte prestaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden