Foto:

'Testers' gezocht voor de nieuwe theaterstoelen in Nieuwe Nobelaer

ETTEN-LEUR - Als alles volgens plan verloopt, opent in 2021 in Etten-Leur aan de Parklaan 'n nieuw cultuurgebouw, met in de theaterzaal een tribune met theaterfauteuils. De gemeente Etten-Leur is nu bezig met 'n aanbesteding voor deze stoelen en 'n verplaatsbare tribune. Hiervoor zijn twee leveranciers geselecteerd die 'n 'test-stoel' mogen plaatsen, zodat inwoners van Etten-Leur de stoelen kunnen testen op zitcomfort. Zij kunnen zo aangeven welke stoel zij het liefste zouden zien in de nieuwbouw van Nieuwe Nobelaer aan de Parklaan.

De 'test-stoelen' staan in februari in de hal van Nieuwe Nobelaer. Iedereen is van harte welkom om tijdens de gebruikelijke openingstijden de stoelen uit te proberen en via een stemformulier zijn of haar mening te geven. De gemeente neemt de ervaringen mee in haar totaaloverweging, waarbij natuurlijk ook de kosten, gebruiksbestendigheid en het onderhoud een rol spelen. Dit samen bepaalt de keuze.

Bezoekers wordt via een stemformulier gevraagd de stoelen een aantal minuten te testen op zitcomfort. De formulieren worden vervolgens verzameld in 'n stembus. Omdat het ook van belang is dat de stoelen ook voor een langere tijd getest worden, zijn de gemeente en Nieuwe Nobelaer ook op zoek naar gasten die de stoelen voor minimaal één uur willen proberen. De stoelen staan in maart, na de carnavalsperiode, in de grote theaterzaal. Testers mogen dan gratis naar een theatervoorstelling. Na afloop wordt hen gevraagd een stemformulier in te vullen over het gebruik van de stoelen.

De nieuwe (theater)tribune zal, in tegenstelling tot de huidige stoelen in de grote zaal van de Nieuwe Nobelaer, gedeeltelijk verplaatsbaar zijn. Dit betekent
dat de tribune ingeschoven kan worden, waardoor er een grote multifunctionele zaal met vlakke vloer ontstaat. Hierdoor kan de zaal het hele jaar voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Dit past bij de doelstelling van de gemeente: 'n pand creëren dat multifunctioneel is en door de hele gemeenschap te gebruiken is.

Mensen die interesse hebben om de nieuwe stoelen te testen tijdens 'n gratis bezoek aan een theatervoorstelling in de maand maart, kunnen zich opgeven door voor 15 februari een mail te sturen met hun naam, adres en leeftijd, naar: marketing@nieuwenobelaer.nl.

Meer berichten