Swapfiets, de fiets met de iconische blauwe voorband waarop je vanaf 15 euro per maand (studenten 12 eu-ro) een abonnement kunt nemen, heeft nu ook 'n winkel in de Bredase binnenstad, aan de Tolbrugstraat 18.
Swapfiets, de fiets met de iconische blauwe voorband waarop je vanaf 15 euro per maand (studenten 12 eu-ro) een abonnement kunt nemen, heeft nu ook 'n winkel in de Bredase binnenstad, aan de Tolbrugstraat 18. (Foto: )

Swapfiets heeft nu ook winkel aan de Tolbrugstraat 18 in Breda

Anderhalf jaar na de lancering van het 's werelds grootste fietsabonnement in Breda, opent Swapfiets nu ook een winkel in het centrum. Het bedrijf verwacht dat de groei met de komst van de winkel de komende maanden zal toenemen. De winkel wordt donderdag 7 februari om 20:00 officieel geopend door burgemeester Paul Depla en Richard Burger, oprichter en Head of Operations bij Swapfiets.

Swapfiets werkt simpel: klanten melden zich aan op de website van Swapfiets. Vanaf €15,- per maand, €12,- voor studenten, krijgen klanten een kwalitatieve fiets met dubbel slot, altijd werkende verlichting en diefstalverzekering. Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen een dag een fietsenmaker langs aan huis. Deze zal de Swapfiets repareren of 'swappen' voor een ander exemplaar. Op deze manier is de klant altijd binnen tien minuten weer onderweg. Klanten die liever geen afspraak maken, kunnen vanaf vandaag ook langskomen bij de winkel aan de Tolbrugstraat 18.

Swapfiets in de 'Parel van het Zuiden' in Brabant

Met bijna 1500 abonnementen is Swapfiets de afgelopen maanden steeds populairder geworden onder de Bredanaren. Het fietsabonnement is vooral populair onder de studenten en young professionals die in Breda wonen, studeren en werken. Er vinden veel initiatieven plaats om meer inwoners, maar ook mensen werkzaam in Breda, op de fiets te krijgen. De gemeente Breda stimuleert fietsen met het initiatief '076 Fietst'. Martijn Geervliet, Adviseur Mobiliteit / Fiets - Verkeersveiligheid bij de gemeente Breda, is blij met de blauwe band in zijn stad: 'De komst van Swapfiets in de binnenstad van Breda sluit perfect aan bij de doelen van 076 Fietst. Voor '076 Fietst' is iedere fietsende Bredanaar bijzonder, of ze nu onderweg naar werk, winkel, school of een andere bestemming zijn. Zij zijn het immers die Breda mooi, veilig en bereikbaar houden.'

Te gekke service

De winkels dragen bij aan het, voor het bedrijf zeer belangrijke, service component. Richard Burger: 'Het bieden van 'te gekke service' is één van onze kernwaarden, en winkels dragen hieraan bij. Veel mensen willen de Swapfiets even in het echt zien, proberen en vasthouden. Bestaande klanten kunnen bovendien altijd binnenlopen voor zowel grote als kleine problemen met hun Swapfiets. Of dit nu het verstellen van een zadel is, het repareren van een lekke band, of alleen voor een kopje koffie, wij staan altijd klaar.' De winkel op de Tolbrugstraat 18 is op werkdagen geopend tussen 10:00 en 20:00 en op zaterdag en zondag tussen 12:00 en 18:00.

Officiële opening

Op donderdag 7 februari om 20:00 uur zal de winkel aan de Tolbrugstraat 18 te Breda officieel worden geopend door Burgemeester Paul Depla en Richard Burger, oprichter en Head of Operations van Swapfiets. Tevens zullen er andere directieleden en belanghebbenden uit de gemeente en van andere bedrijven aanwezig zijn. Het pand is de laatste weken volledig verbouwd en ingericht als winkel van het merk. Pers, omwonenden, ondernemers en (potentiële) klanten zijn welkom om langs te komen en de opening met een hapje en een drankje te vieren. Inloop vanaf 19:00, officiële opening om 20:00 en feestelijke borrel tot 22:00.

Wil je nog meer weten? Kijk dan op de website www.swapfiets.nl

Meer berichten