Vaak voelen de mantelzorgers van mensen met dementie zich alleen in de zorg voor hun naaste en hebben ze dezelfde vragen en onzekerheden. Daarom is er voor hen een maandelijkse contactgroep.
Vaak voelen de mantelzorgers van mensen met dementie zich alleen in de zorg voor hun naaste en hebben ze dezelfde vragen en onzekerheden. Daarom is er voor hen een maandelijkse contactgroep. (Foto: )

Contactgroep voor mantelzorgers

Vaak voelen de mantelzorgers van mensen met dementie zich alleen in de zorg voor hun naaste en hebben ze met dezelfde vragen en onzekerheden te maken. Daarom is er voor mantelzorgers van mensen met dementie elke laatste vrijdagochtend van de maand in de Balieweide aan de Baliëndijk 82 een - door StiB georganiseerde - mantelzorgcontactgroep. De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdagochtend 22 februari van tien uur tot halftwaalf.

BREDA - Tijdens de bijeenkomsten van de mantelzorg-
contactgroep leren de mantelzorgers elkaar (beter) kennen. ,,Het onderlinng delen van ervaringen, dilemma's en tips, helpt de mantelzorgers, en het begrip en de herkenning van de anderen in soortgelijke situatie, geeft steun. Alle mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie, zijn van harte welkom. Degene met dementie kan ook altijd meekomen. Graag horen we dan wel vooraf of hij of zij erbij is, zodat we dan voor hen een aparte activiteit kunnen houden. Zo krijgen mantelzorgers dan alle tijd en ruimte voor een gesprek'', aldus StiB. De deelname aan de mantelzorgcontactgroep is
gratis. Voor verdere informatie kunnen de mantelzorgers contact opnemen met Veronique Zoontjens, coördinator Dementie & NAH bij StiB, via: v.zoontjens@stib-breda.nl, of met Simone van Rooij van Zorg voor elkaar Breda, via het adres: simonevanrooij@zorgvoorelkaarbreda.nl.

Meer berichten