Gedeputeerde Pauli (3e van rechts) verknoopt twee touwen als symbool voor de verbinding, samen met de Raad van Bestuur van ROC West-Brabant.
Gedeputeerde Pauli (3e van rechts) verknoopt twee touwen als symbool voor de verbinding, samen met de Raad van Bestuur van ROC West-Brabant. (Foto: Christian Keijsers)

Vitalis College verbindt

Op donderdag 7 februari is het schoolgebouw van Vitalis College aan de Biesdonkweg in Breda officieel geopend door gedeputeerde B. Pauli. Te midden van genodigden van regionale zorginstellingen en gemeentes verbond Pauli symbolisch het onderwijs van ROC West-Brabant aan het werkveld door twee touwen aan elkaar te knopen.

Vitalis College heeft dit schooljaar een prachtig nieuw schoolgebouw in gebruik genomen, ontworpen vanuit het gedachtegoed van verbinding en innovatie. Zij gaat de verbinding aan met studenten, medewerkers, instellingen en gemeentes en werken samen aan nieuwe onderwijsvormen die inspelen op de zorg van morgen.

Dat was ook het thema van de bijeenkomst: ‘Samen zorgen voor goede zorg’. Keynote speaker Jaap Bressers zorgde voor hilarische voorbeelden uit de praktijk en stiltemomenten. Hij inspireerde zo de aanwezigen.

Tijdens een interactieve rondleiding langs de praktijklokalen, waar ook demonstraties door studenten waren, kwamen de zorginstellingen en de praktijk samen op het Vitalis College. En dat is precies waar het om draaide die middag: het onderwijs met de praktijk verbinden.

Meer berichten