Politieagenten Rachid al Kahja en Eric Passchier gingen na afloop van de mediatraining voor de deelnemers aan het project 'Jeugd en Politiek' ook nog op de foto met een aantal leerlingen van de vijf Bredase scholen.
Politieagenten Rachid al Kahja en Eric Passchier gingen na afloop van de mediatraining voor de deelnemers aan het project 'Jeugd en Politiek' ook nog op de foto met een aantal leerlingen van de vijf Bredase scholen. (Foto: )

Mediatraining leerlingen project 'Jeugd en Politiek'

Op donderdag 7 februari kregen leerlingen van 5 Bredase scholen een bijzondere mediatraining. Deze training is 'n onderdeel van het speciale 5 VWO-project van de werkgroep 'Jeugd en Politiek' van de Bredase Gemeenteraad.

BREDA - Gastdocenten waren wijkagent Rachid al Kahja en VVD-raadslid Daan de Neef. Beiden putten uit eigen ervaringen om de leerlingen mee te geven hoe je (sociale) media kunt inzetten om een doel te bereiken.

Een 'digitale handdruk'

Een doel kan zijn om contact te leggen met de mensen in de stad. Zo liet wijkagent Rachid al Kahja ter plekke zien hoe hij met een live story op instagram veel jongeren bereikt en betrekt door vragen te beantwoorden. Een selfie met iemand die hij ontmoet, is een blijk van respect en vertrouwen, een 'digitale handdruk'.

Vooral kritisch blijven

Raadslid Daan de Neef op zijn beurt deelde met de leerlingen adviezen aan de hand van diverse anekdotes uit zijn tijd als persvoorlichter van de Tweede-Kamerfractie van de VVD. Hij drukte de leerlingen op het hart vooral kritisch te blijven bij het zelf consumeren van media. Altijd verder te kijken dan je eigen vertrouwde (digitale) omgeving en dan pas een mening vormen. En voor het schrijven van 'n projectplan het hart zeker te laten meespreken om mensen te kunnen raken.

Groepen sterker verbinden

Tips van ervaringsdeskundigen waar de leerlingen zeker mee vooruit kunnen. Want een projectplan schrijven en presenteren dat groepen in de Bredase samenleving sterker moet verbinden, is de uitdaging waar ze voor staan. Want tijdens dit politieke jongerenproject gaan de groepjes 5 VWO-leerlingen van het Newmancollege, Markenhage, het Stedelijk Gymnasium, het Graaf Engelbrecht en De Nassau de strijd aan met elkaar voor de hoofdprijs: een geldbedrag van 5.000 euro om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Begeleid door diverse raadsleden trainen zij zo niet alleen vaardigheden, maar helpen ze ook bij het vormgeven van een mooier Breda waar iedereen zich thuis voelt.

Meer berichten