De Deurzakkers samen met de mannen van 'Hossen op de Markt', die het jubilerende feestduo op carnavalszondag met een twee uur durende show in de schijnwerpers zet.
De Deurzakkers samen met de mannen van 'Hossen op de Markt', die het jubilerende feestduo op carnavalszondag met een twee uur durende show in de schijnwerpers zet. (Foto: )

'Hossen op de Markt' met het feestduo Deurzakkers

BREDA - Het Brabantse feestduo De Deurzakkers bestaat dit jaar 44 jaar, een carnavalsjubileum. Om dit te vieren brengen Willem van Schijndel en Clemens van Bracht een nieuwe single uit. 'Wij doen het licht wel uit' is een samenwerking met Hossen op de Markt, het populaire feest op carnavalszondag op de Bredase Grote Markt.

 'Wij doen het licht wel uit' is een nieuw geschreven liedje, dat past binnen de traditie van de Deurzakkers: een tijdloze meezinger, die we nog heel vaak zullen gaan horen. De videoclip werd opgenomen in café het Tapperijke in Breda en in een opnamestudio in de buurt van Hilversum.

In 1975 scoorden De Deurzakkers hun eerste Top 10-hit met 'Zak 'es lekker door'. Daarna volgden klassiekers als 'Het feest kan beginnen' en 'Doe een stapje naar voren'. Dat de Deurzakkers nog net zo relevant zijn als in hun beginjaren bewijzen recente successen als 'Drink Schrobbelèr' - met een tekst van Guus Meeuwis - en 'Ich bin wie du', dat werd opgenomen met radio-dj's Coen en Sander.

Hossen op de Markt zet De Deurzakkers in de schijnwerpers tijdens een twee uur durende show op carnavalszondag om 20.00 uur op de Grote Markt in Breda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden