Bij de Nachtwacht van Rembrandt mochten de kinderen van de Rosmolen helemaal vooraan zitten en werden alle bijzondere details besproken.
Bij de Nachtwacht van Rembrandt mochten de kinderen van de Rosmolen helemaal vooraan zitten en werden alle bijzondere details besproken. (Foto: )

Groep 7 en 8 Rosmolen in Rijksmuseum

Donderdag 7 februari mochten de groepen 7 en 8 van de katholieke basisschool de Rosmolen uit Ulvenhout een bezoek brengen aan het Rijksmuseum in Amsterdam. De kinderen waren uitgenodigd door het Rijksmuseum om hun bezoek vast te leggen door middel van een vlog!

ULVENHOUT - Het Rijksmuseum had Saskia Hardeman van Go-Kids regio Breda benaderd voor deze bijzondere trip. Saskia, die twee kinderen op de Rosmolen heeft, regelde vervolgens met directrice Marietje Moll dat groep 7 en 8 deze schoolreis konden maken.

Er moest geloot worden

In beide klassen waren er veel kinderen die heel graag wilde vloggen voor het Rijksmuseum, en daarom moest er geloot worden. Uit groep 7 waren Nick en Camiel de gelukkige vloggers en uit groep 8 waren dat Joep en Akua.

Een bijzondere schoolreis

De Rijksmuseum-bus arriveerde 's ochtends om tien uur bij de Rosmolen voor de deur en kon de bijzondere schoolreis beginnen. De kinderen hadden er allemaal erg veel zin in en in de bus was het dan ook 'n gezellige boel. Aangekomen in Amsterdam parkeerde de bus vlak naast het museum en na even wachten mochten de 54 kinderen van groep 7 en 8 met juf Eva, meneer Martijn, en twee ouders het museum in. De groep werd in 4 groepen verdeeld en elke groep kreeg 'n eigen gids toegewezen. De groepjes met de vloggers kregen zelfs nog een extra gids om te helpen bij het filmen!

De museumtour ging over de Gouden Eeuw en bij een aantal schilderijen werd er uitgebreid stil gestaan en gekeken naar de bijzondere details. Kinderen mochten van alles vragen en de gidsen vertelden allerlei leuke verhalen. Natuurlijk was de Nachtwacht het hoogtepunt! Hier mochten de kinderen helemaal vooraan zitten en alle bijzondere details van het schilderij werden op een leuke manier besproken.

Kleine replica van VOC-schip

Hierna gingen de groepen naar een zaal waar een kleine replica van een VOC schip stond en nog veel meer objecten en schilderijen uit de 17 eeuw die betrekking hadden op de zeevaart uit die tijd. De kinderen kregen uitleg over de specerijen die met de schepen naar Nederland werden gehaald. In de zaal hing verder een portret van Michiel de Ruijter en over hem en zijn scheepsavonturen werden ook verhalen verteld. Tot slot mochten alle kinderen
zelf een mini-schets van een schilderij maken, waarna de technieken en het proces van schetsen (wat was gemakkelijk en wat was moeilijk om te tekenen) werden besproken.

Interviewden klasgenoten

Om kwart over twee kwamen alle groepen weer bij elkaar en stond de bus alweer op de kinderen te wachten. In de bus terug naar huis interviewden de vloggers nog enkele klasgenoten over hun ervaringen en om vier reed de bus Ulvenhout weer in. Het was een gezellige, leerzame en leuke schoolreis en we zijn benieuwd hoe de vlog van de 4 Rosmolen-vloggers er uit heeft gezien.

Meer berichten