Voordat ze tijdens de finale moesten voorlezen werden alle elf voorleeskampioenen van de Etten-Leurse basisscholen eerst nog via 'n filmpje aangemoedigd door hun eigen klas. FOTO: JOHN VERSCHUREN
Voordat ze tijdens de finale moesten voorlezen werden alle elf voorleeskampioenen van de Etten-Leurse basisscholen eerst nog via 'n filmpje aangemoedigd door hun eigen klas. FOTO: JOHN VERSCHUREN (Foto: John Verschuren)

Jans van Baal leest het beste voor

ETTEN-LEUR - Zaterdag 2 februari werd in Nieuwe Nobelaer de voorleeskampioen 2019 van Etten-Leur gekozen. Er werd gestreden door de elf voorleeskampioen van de basisscholen van Etten-Leur. Uiteindelijk ging Jans van Baal van de basisschool Vincent van Gogh er met de titel vandoor. Tweede werd Merlijne de Feijter van De Pontus. Het was gezellig druk in de Kleine Zaal van Nieuwe Nobelaer, met de supporters van de deelnemers uit groep 7 en 8. De elf voorleeskampioenen van de basisscholen kregen maximaal 5 minuten om voor te lezen. Voorafgaand werden ze eerst nog via 'n filmpje aangemoedigd door hun klas. De jury bestond uit Willeke Rosdorff (hoofd educatie van Nieuwe Nobelaer), Arend van Dam (kinderboekenschrijver) en Zoë Bogaarts (winnaar van Read2Me! van 2016/2017). De presentatie was in handen van leesconsulent Annemieke van Beek. De aandachtspunten voor de jury waren duidelijk en rustig voorlezen, contact met 't publiek en het goed gebruiken van de stem. De jury had het erg moeilijk met de uiteindelijk keuze. Over de winnaar, Jans de Baal, die voorlas uit Mathilda, zei jurylid Arend van Dam: ,,Het was een smakelijk fragment, we zagen Mathilda helemaal voor ons. Je hebt het geweldig overgebracht. Jans, je bent zelf bijna Mathilda!'' Jans en Merlijne zijn dit jaar ook samen voorleesambassadeurs van Nieuwe Nobelaer en treden onder meer op tijdens de 'preview'-avond en bij de kerstpecial.

Meer berichten