Vlnr: Lynn, Fem, Lotte, Fenne, Stef
Vlnr: Lynn, Fem, Lotte, Fenne, Stef (Foto: JdB)

Kwalificatie European Games


Zondag 10 februari was er door de KNGU een speciale wedstrijd gepland voor de senioren acro trio’s uit die zich willen plaatsen voor deelname aan de World Cup of de European games. 
Bij het eerste kwalificatiemoment van 20 januari in Bocholtz was het Lynn de Bock uit Breda, Lotte van Vugt uit Maren Kessel en Fem van Os uit Oss al gelukt om de limiet (51,600 voor 2 oefeningen) te halen en met hun score van 54.843 als beste te eindigen. Hiermee hadden ze hun deelname aan de World Cup op 12 t/m 14 april in Puurs België al veiliggesteld. 
Het doel van afgelopen zondag was om weer een mooie score neer te zetten en als beste te eindigen. Ook dit is weer ruimschoots gelukt. Ze haalden voor 2 oefeningen 54,160 en waren daarmee weer het beste team én het enige team dat weer de limiet haalde!
Na deelname aan de World Cup in Puurs worden de 2 beste scores van de drie wedstrijden bij elkaar opgeteld en wie dan de hoogste score heeft mag van 21-30 juni naar de European Games in Minsk. 
Als voorbereiding op de World Cup in Puurs gaan Lynn, Lotte en Fem van 6 t/m 11 maart naar de World Cup in Maia Portugal. Hun clubgenoten Fenne van Dijk en Stef van der Locht die ook bij Flikflak Den Bosch trainen zullen meegaan naar Maia als voorbereiding op Puurs en de European Games. Zij zijn in Nederland het enige mix-pair op het hoogste niveau en zijn daarom al zeker van deelname aan de European Games
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden