Meet Up Laurentiuslezing Rosita Steenbeek

Was u ook bij de Laurentiuslezing van Rosita Steenbeek op zaterdag 16 februari en wilt u nog eens doorpraten? Op dinsdagavond 19 februari, 20 uur is er in Ginneken een Meet Up rond haar verhaal over de vluchtelingenopvang.

We praten door aan de hand van Steenbeeks jongste boek Wie is mijn naaste? Hierin doet de schrijfster, die zelf in Rome woont, verslag van haar bezoek aan Lampedusa, Sicilië en Libanon. Ze hoort daar de intense verhalen van vluchtelingen, hulpverleners en de lokale bevolking. Schrijnende én mooie momenten uit de levens van deze mensen weet Steenbeek dichtbij te brengen. In haar boek laat ze zien dat door alle ontmoetingen heen de vraag ‘wie is mijn naaste?’ een dagelijkse realiteit is. Het boek biedt een inkijkje in een wereld die de meesten van ons alleen uit het nieuws kennen.

Heeft u het boek gelezen? Kies dan alvast een fragment om samen te lezen. Kom naar cursushuis Romeny (Duivelsbruglaan 11, achter de kerk). Deze Meet Up is een initiatief van de Protestantse gemeente Ginneken.

Meer berichten