De jonge theatermakers Rowan van den Boomen (l) en Tommy Heeffer ontvingen de cheque van de Gouden Thermometer 2019 van Lidwien Hupkens van de Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda.
De jonge theatermakers Rowan van den Boomen (l) en Tommy Heeffer ontvingen de cheque van de Gouden Thermometer 2019 van Lidwien Hupkens van de Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda. (Foto: )

Dear Life wint Gouden Thermometer

BREDA - In Podium Bloos aan de Speelhuislaan in Breda vond op 8, 9 en 10 februari alweer de 11e editie van Festival 39Graden plaats. Met een recordaantal bezoekers - alle drie de dagen waren uitverkocht! - en ruim 30 voorstellingen van talentvolle makers in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar was het een zeer succesvolle editie. Tijdens de finale, op zondag 10 februari werd, zoals elk jaar, de Gouden Thermometer uitgereikt, 'n stimuleringsprijs voor jong talent. Dit jaar ging de prijs naar Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen met hun dansvoorstelling Dear Life, die 'n onderdeel was van de (in samenwerking met de Expeditie Belcrum georganiseerde) Urban Route. Het duo wint een productiebudget ter grootte van 750 euro voor de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda. De jury was zeer lovend over de performance Dear Life van Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen: ,,Een sterk performanceduo dat, zeker gezien hun jonge leeftijd, beschikt over 'n goede techniek. Ieder hebben ze een eigen bewegingskwaliteit, die ze goed weten in te zetten zonder daarbij elkaar te verliezen. We prijzen hen vooral voor hun veelzijdigheid. Er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte, de muzikaliteit was terug te zien in hun hele lichaam en hun expressie was integer en oprecht. Een verzorgde en energieke performance. Kortom, een duo met veel potentie.''

Meer berichten