Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

B&W bezoekt nieuwbouw van Amphia (met filmpje)

Het Bredase college van burgemeester en wethouders bezocht dinsdag 12 februari 2019 het nieuwe Amphia aan de Molengracht in Breda. De Bredase bestuurders kregen een uniek kijkje achter de schermen tijdens de afronding van de nieuwbouw. Het college van B&W bezocht de nieuwbouw in het kader van Breda brengt het samen gezonder en ging hierover in gesprek met de Raad van Bestuur en het bestuur van het Medisch Specialistisch Bedrijf van Amphia.

De gemeente en Amphia zetten zich continu in om de kwaliteit van de zorg te optimaliseren. Zo krijgen de inwoners de juiste zorg bij de juiste zorgverlener en hoeven ze hun verhaal maar één keer te vertellen. Voor de zorgverleners is deze methode prettig omdat op deze manier preventie, zorg en verzorging goed op elkaar zijn afgestemd. Daardoor kunnen de organisaties slagvaardiger werken en voor iedereen grote gezondheidswinst behalen.

Burgemeester Paul Depla: "Het hebben van een kwalitatief sterk ziekenhuis maakt Breda een aantrekkelijke stad om te wonen. Amphia voorziet daarmee in een essentiële voorziening in de stad."

Tijdens de rondleiding heeft het college van burgemeester en wethouders gezien hoe de zorg in het nieuwe ziekenhuis om de patiënt wordt georganiseerd. Het gebouw is zo ingericht dat alle zorg en afdelingen die met elkaar te maken hebben bij elkaar zijn gevestigd.

"Doordat de afdelingen die veel met elkaar te maken hebben bij elkaar in een bouwdeel zijn georganiseerd, hoeven patiënten niet meer het hele ziekenhuis door voor afspraken. De nieuwe indeling en vernieuwde manier van werken moet leiden tot prettige en goed ingerichte zorg voor patiënten", aldus Roos Leber, lid Raad van Bestuur Amphia.

Na de rondleiding mocht het college in de centrale hal een groot bouwscherm weghalen. Daarmee is het sanitaire blok dichtbij de in- en uitgang in gebruik genomen. Met de ingebruikname van dit blok komt voor bezoekers en patiënten de opening van de nieuwbouw een stap dichterbij. Eind november wordt de gehele nieuwbouw in gebruik genomen.

Een videoverslag van het bezoek kun je zien op: https://youtu.be/h-qUrvhhvUw

Meer berichten