Heel wat prominente Brabanders spelen mee in de clip van 'Mijn Bra-bantse Hart' van Thomas Pieters. FOTO: PROVINCIE NOORD-BRABANT
Heel wat prominente Brabanders spelen mee in de clip van 'Mijn Bra-bantse Hart' van Thomas Pieters. FOTO: PROVINCIE NOORD-BRABANT (Foto: Provincie Noord-Brabant)

Nieuwe single (én ook videoclip) 'Mijn Brabantse Hart' verbinden Brabanders

Thomas Pieters lanceerde op 1 februari in 't Provinciehuis in Den Bosch 'Mijn Brabantse Hart': 'n verbindend Brabants lied met bijbehorende videoclip, waarin ook tal van prominente Brabanders acteren. ,,Wat is er mis met 'n beetje lief zijn voor elkaar...? Laten wij, als Brabanders, in deze donkere dagen dan maar het goede voorbeeld geven'', aldus Pieters.

DEN BOSCH - In de afgelopen maanden heeft de voor het grote publiek relatief onbekende Pieters in 't diepste geheim gewerkt aan dit project. En niet zonder succes. Maar liefst 64 Brabantse burgemeesters en de commissaris van de Koning Wim van de Donk spelen mee in de videoclip. Met de clip, waarin de 'Schat van het zuiden' gevonden wordt, wil Pieters een lief geluid uit Brabant ons land in brengen.

Van bakker tot burgemeester

Pieters: ,,Het is reeds jaren mijn droom om héél Brabant te verbinden. Van bakker tot burgemeester en van Berry van Aerle tot Bertus Borgers, voor even houdt iedereen van elkaar...!'' Een groot aantal prominente Brabanders vond 't zo'n wonderlijk idee, dat ze Pieters aanboden deel te nemen aan het project. Zo nemen onder meer Guus Meeuwis, Frank Lammers, Steven van Brunswijk en Jacqueline Govaert 'n rol voor hun rekening in de video.

Debuutsingle 'Kassameisje'

De Helmondse zanger Pieters timmert inmiddels al een tijdje aan de muzikale weg. De oud Rockacademie-student kreeg landelijke bekendheid toen hij zijn debuutsingle 'Kassameisje' lanceerde in 'n uitverkocht Paradiso. Toen de 30-jarige verhalenverteller in Tilburg muziekvideo's maakte met markante plaatsgenoten, werd hij benoemd tot officiële Stadsartiest. Ook trok Pieters langs 25 theaters met de voorstelling 'forever 27'. Een hommage aan de te vroeg gestorven helden.

Op Spotify en YouTube

De single 'Mijn Brabantse Hart' is te beluisteren via bekende streamingdiensten, zoals Spotify en YouTube. De videoclip van Pieters z'n liedje 'Mijn Brabantse Hart' staat op YouTube. Ook de lancering in het Provinciehuis is daar terug te zien.

Voor de videoclip van het lied kijk op www.YouTube.nl.

Meer berichten