AIC en MEE houden op maandag 25 februari aan de Heerbaan 100 in Breda een thema-avond rondom het boek 'Snap je wat ik bedoel? van Arie van Wijhe, over zijn  autistische dochter Marije en de onderlinge band.
AIC en MEE houden op maandag 25 februari aan de Heerbaan 100 in Breda een thema-avond rondom het boek 'Snap je wat ik bedoel? van Arie van Wijhe, over zijn autistische dochter Marije en de onderlinge band. (Foto: )

Thema-avond bij AIC en MEE rond 'Snap je wat ik bedoel?'

BREDA - AIC Breda en MEE houden maandag 25 februari vanaf halfacht tot een uur of halftien bij MEE aan de Heerbaan 100 in Breda een thema-
avond rond het boek 'Snap je wat ik bedoel?' van Arie van Wijhe, over zijn dochter met autisme en hun band. 'Snap je wat ik bedoel?' is een liefdevol en aangrijpend, maar ook humoristisch relaas van een vader met een dochter met een beperking. Al vroeg valt op dat Marije zich anders ontwikkelt dan andere kinderen. Ze ligt 's nachts tandenknarsend in haar bedje, kijkt het liefst niemand aan en kan uren in haar eigen wereld verdwijnen. Wanneer ze vijf jaar oud is, wordt er na 'n reeks onderzoeken eindelijk de diagnose gesteld: Marije is autistisch. Arie van Wijhe beschrijft de slapeloze nachten en woede-uitbarstingen. Maar dan zijn er de momenten die het allemaal waard maken: als Marije, op haar unieke manier, plotseling laat merken hoeveel eigenlijk haar ouders voor haar betekenen. Op 'n aanstekelijke wijze vertelt Arie over de opvoeding van zijn Marije. Hierdoor word 25 februari ongetwijfeld een avond vol herkenning. Een aanrader voor iedereen, die in haar of zijn omgeving te maken heeft met de opvoeding van een kind met 'n beperking. Belangstellenden kunnen zich voor 20 februari aanmelden via: anwb@meewestbrabant.nl, of via het telefoonnummer 5 22 30 90.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden