Baronie heeft 'n rijke sportieve historie. Van 1955 tot 1971 speelde het betaald voetbal in de toenmalige Twee-
de Divisie, en in 1997 en 2001 werd het algeheel amateurkampioen van Nederland. FOTO: ARCHIEF BARONIE
Baronie heeft 'n rijke sportieve historie. Van 1955 tot 1971 speelde het betaald voetbal in de toenmalige Twee- de Divisie, en in 1997 en 2001 werd het algeheel amateurkampioen van Nederland. FOTO: ARCHIEF BARONIE (Foto: Verenigingsarchief Baronie)

Welk bedrijf wil Baronie helpen?

Het zal Breda niet ontgaan zijn, dat er bij Baronie op de Blauwe kei slechte tijden zijn aangebroken. Niet sportief, want het eerste is de trotse koploper in de hoofdklasse B. Maar financieel is de club in zwaar weer terechtgekomen. Met als gevolg een schuld van meer dan een ton.

BREDA - Door een gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden heeft de club flinke schade op-
gelopen. Het wegvallen van de hoofdsponsor VDL drie jaar terug heeft Baronie niet op kunnen vangen.

Harde maatregelen

Inmiddels zijn er - na een door 250 leden bezochte ledenvergadering - harde maatregelen genomen. Zo zijn zowat alle vergoedingen voor vrijwilligers ingetrokken en moeten verder alle leden onbetaald vrijwilligerswerk voor de club doen.

Het goede voorbeeld

Het goede voorbeeld wordt al gegeven door de spelers van de selectie. Ze zijn het bestuur te hulp gekomen door al sinds september vergoedingen niet te laten uitbetalen. Ook is er 'n crowdfundingsactie gestart die zo'n 8.000 euro heeft opgeleverd. Daarnaast zijn sponsoren aangeschreven voor een extra donatie, wat ook al een bedrag van 35.000 euro heeft binnengebracht.

Nieuwe hoofdsponsor

,,Maar het belangrijkste is natuurlijk 'n nieuwe hoofdsponsor'', aldus Baronie. ,,Het moet toch mogelijk zijn in een grote stad als Breda, met heel veel bedrijven, een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor een van de succesvolste amateurclubs van Nederland. Baronie is uiteindelijk ook een merknaam, bekend van Maastricht tot Den Helder, en van Vlissingen tot Appingendam. Daarom hopen we dat er een of meerdere bedrijven opstaan om deze grote vereniging met meer dan 800 jeugdleden niet in de kou te laten staan. We roepen bedrijven op hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen door Baronie uit de nood te helpen!''

Help ook mee aan de redding

Iedereen kan meehelpen aan de redding van Baronie. Door (hoofd)sponsor te worden van de club en/of een donatie te geven via de speciale crowdfundingsactie. Geïnteresseerde sponsors kunnen voor meer informatie zich wenden tot secretaris Ton van Beek, via: secretaris@vvbaronie.nl. Doneren kan via https://vvbaronie.nl/. Het streefbedrag van de crowdfundingsactie is 50.000 euro.

Meer berichten