Danseres Houkje van Hoek treedt met dichter Ilse Vandenbussche op in een 10 minuten durende voorstelling die zintuigen en fantasie prikkelt.
Danseres Houkje van Hoek treedt met dichter Ilse Vandenbussche op in een 10 minuten durende voorstelling die zintuigen en fantasie prikkelt. (Foto: )

Ook dans en theater bij het Cultuurpodium in Gele Huis

BREDA - Op zaterdag 23 februari komen dans en theater voor het eerst naar het Cultuurpodium in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage. Al heel lang wil de organisatie naast poëzie, proza en muziek graag een nog breder aanbod. Kees van Meel: ,,Ik ben blij dat dans en theater nu ook een plaatsje hebben in het Cultuurpodium.'' Danseres Houkje van Hoek treedt samen met dichter Ilse Vandenbussche op in 'n 10 minuten durende voorstelling, die de zintuigen en de fantasie prikkelt. Ook de theatermaakster Hanna van Mourik is van de partij, bekend van haar TG Nomen met Stormkamer De Stad: 'Als Breda een mens zou zijn, wie zou het dan zijn?'. Zij werkt met live geregisseerde chats met onder meer ex-gedetineerden. Hanna houdt van improvisatie binnen kaders. Het puur poëtische deel komt dit keer van Rachelle Hardes, die onlangs haar eerste bundel heeft gepresenteerd, getiteld: 'Het huis van de schaduw'. Zelf zegt ze: ,,Het mooiste is als bepaalde gedichten, al zijn ze persoonlijk, herkenbaar zijn en in die zin iets kunnen betekenen, openbreken en/of wellicht ook kunnen inspireren.'' Van de Haarlemse Dichtlijn is Marten Janse te gast. Zijn laatste bundel is 'Vuurvliegjes in m'n buikholte'. De muziek wordt deze keer verzorgd door Edward en Freek. Edward zingt reeds jaren swingende pop en soul bij Never Mind The Neighbours. Maar hij heeft ook een andere kant: met gitarist Freek trakteert hij het publiek in Het Gele huis op heerlijke luistermuziek. Iedereen is zaterdagmiddag 23 februari van drie tot vijf uur van harte welkom bij het Cultuurpodium en de toegang is ook nu weer gratis.

Meer berichten