Yvonne Willemse voor enkele werken uit de serie “Blue”
Yvonne Willemse voor enkele werken uit de serie “Blue” (Foto: Ludo de Kort)

Yvonne Willemse exposeert in Kunsthal Oudenbosch

Onder grote belangstelling is afgelopen weekend in galerie Kunsthal Oudenbosch (Markt 72) een expositie geopend met geometrisch abstracte schilderijen en objecten van Yvonne Willemse.

De kunstenaar woont en werkt in Breda, maar komt oorspronkelijk uit Oudenbosch.

De galerie waar nu haar werk wordt tentoongesteld ligt hemelsbreed amper 200 meter van het Doelpad waar Yvonne Willemse is geboren en opgegroeid.

Kunsthal Oudenbosch staat bovendien schuin tegenover de Basiliek. Een gebouw dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van familie Willemse.

Zo overleefde Yvonne’s opa in 1931, bij het plaatsen van het beeld van de martelaar Leonardus van Veghel, een val van ruim 20 meter. Haar vader Leo, drie maanden later geboren, werd naar deze heilige vernoemd.

De markante metselaar Leo Willemse bleef zijn hele leven rondom de Basiliek wonen en droeg zijn steentje meer dan bij door zijn vele vrijwilligerswerk. Zoals in 1993 de herbouw van de toegangspoort bij de Basiliek.

Leo’s passie voor bouwconstructies vertaalt zijn oudste dochter Yvonne nu naar geometrisch abstracte olieverf schilderijen op berken multiplex. In haar werk vertrekt ze vanuit persoonlijke verhalen.

De tentoonstelling is tot en met 28 april elke zondagmiddag te bezoeken.

Voor meer informatie zie www.yvonnewillemse.nl en www.kunsthaloudenbosch.com

Meer berichten