Stijn van Dongen met vader en neef in finale lekkerste Brabantse worstenbroodje

De finale van het lekkerste Brabantse Worstenbroodje staat voor de deur op 25 maart op het Cingel College in Breda. In die finale staan maar liefst drie Van Dongens uit Terheijden en Wagenberg.

De jongste van de drie, Stijn van Dongen is derdejaars student aan het Cingel College en doet samen met zijn vader Jurgen van Dongen uit Terheijden en neef Lars van Dongen uit Wagenberg mee. Hij won de afgelopen twee jaar al twee keer bij de studenten en gaat nu voor de derde keer voor deze titel.

Basis voor deze finalisten worstenbroodjesbakker? De opleiding Brood en Banket van het Cingel College in Breda. Ook de bakkers neef Lars en oom Léon hebben op het Cingel College gezeten. Stijn van Dongen lacht: “Maar het lekkerste worstenbroodje bakken heb ik wel van mijn vader geleerd. Hij is ook hartstikke trots. Hij heeft zelf vijf keer de wedstrijd voor professionals gewonnen. Ik wil later graag de bakkerij van mijn ouders overnemen. Ik zit nu in mijn laatste jaar op het Cingel College.”

Stijn staat dus samen met zijn vader en neef in de finale: “Het is leuk om met meerdere familieleden in de finale van de wedstrijd te staan. Het is altijd weer spannend wie hem wint.”

De professionele winnaar van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje krijgt woensdag 27 maart de wisseltrofee uit handen van Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat op het Prinsentuin College in Breda. Vrijdag 29 maart is de strijd om het 'Lekkerste Brabantse Worstenbroodje' te zien op Omroep Brabant televisie.

Meer berichten