Foto: Erik Jansen

Week van Zorg en Welzijn start met huldiging zorg- en welzijnsmedewerkers

De Week van Zorg en Welzijn is maandag 11 maart feestelijk geopend op Paleis Soestdijk. Maar liefst vijftien vaandeldragers uit zorg en welzijn werden officieel gehuldigd door ambassadeur Angela Groothuizen, staatssecretaris Blokhuis en de burgemeester van Baarn, Mark Röell. "Want of het nu om jezelf gaat, je kind, en misschien is het een klein probleem, misschien groot… Maar dat er altijd mensen zijn zoals jullie. Alleen al daarom: dank, dank, dank!", spreekt Angela Groothuizen uit.

Uit veertien regio's van Nederland

De vaandeldragers komen uit veertien regio's van Nederland en uit veertien branches binnen zorg en welzijn. Samen openden zij de Week van Zorg en Welzijn 2019. De Vaandeldragers zijn geselecteerd door de veertien regionale werkgeversverenigingen die verenigd zijn in RegioPlus. Zij organiseren samen de Week van Zorg en Welzijn.

Brabantse vaandeldrager: Ina Kleijwegt

De Brabantse vaandeldrager (uit het werkveld Revalidatie) is Ina Kleijwegt, ergotherapeut bij het centrum voor complex chronisch longfalen van Revant in Breda. Ina was stedenbouwkundige en werkte al veel met mensen. Ze is via een zij-instroomtraject ergotherapeut geworden. "Nu mag ik samen met revalidanten kijken hoe activiteiten weer wél kunnen en hoe je daar voldoening uit kunt halen. Ik vind het prachtig werk!"

Zij- en herinstroom

De Week van Zorg en Welzijn staat dit jaar in het teken van zij- en herinstromers. Op vacaturewebsite BrabantZorg.Net stonden in 2018 meer dan 13.000 vacatures. Volop kansen dus voor nieuw talent, ook voor mensen zonder passende vooropleiding. Daarom openen meer dan 95 Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om mensen te laten zien hoe dankbaar en divers het werk in zorg en welzijn kan zijn.

Activiteiten

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van tot en met 16 maart. Kijk op www.brabantzorg.net/wzw2019 voor meer informatie over alle activiteiten tijdens deze week. Voor persoonlijk advies over werken binnen de sector zorg en welzijn: www.ontdekdezorg.nl.

Meer berichten