Foto:

17 maart voorlichtingsactie in Mastbos: 'De aanlijner wint'

Zondag 17 maart zijn biswachters de hele dag in het Mastbos om aandacht te vragen voor de start van het broedseizoen (tot en met 15 juli). De natuur is in deze periode het meest kwetsbaar mede vanwege de vele jonge dieren. Met name honden kunnen voor problemen zorgen. Helaas worden er jaarlijks tal van gewonde of dode dieren aangetroffen ten gevolge van loslopende honden.

In de gebieden van Staatsbosbeheer zijn honden bijna overal welkom. De naam van de voorlichtingsactie, 'De aanlijner wint', zegt in het kort waar de voorlichtingsactie hoofdzakelijk om draait. In vrijwel alle natuurgebieden moet de hond altijd aan de lijn. Nu het voorjaar voor de deur staat, wil Staatsbosbeheer de noodzaak van haar beleid extra onder de aandacht brengen met deze voorlichtingsactie op zondag 17 maart in het Mastbos te Breda.

Reeën leggen hun kalfjes in het gras en sommige vogels broeden op de grond waardoor ze extra kwetsbaar zijn. De hond heeft vaak helemaal geen slechte bedoelingen en wil 'alleen maar' spelen. Maar zijn aanwezigheid of zijn afgegeven geur kan al voldoende zijn om het nest te verlaten of het jonge dier te verstoten.

Tijdens de voorlichtingsdag zullen de boswachters zowel op een positieve manier uitleg geven over de toegangsregels, als laten zien welke consequenties het niet naleven van deze regels kan hebben. Ook worden de bezoekers gewezen op locaties waar honden wél los mogen lopen. Uiteraard kunnen geïnteresseerden ook allerlei andere vragen stellen aan de boswachters!

Meer berichten