In 'Oedoer Drom' bezoekt een groepje Sinti uit Nederland de deelstaat Rajasthan in India, waar ze ooit oorspronkelijk vandaan zijn gekomen.
In 'Oedoer Drom' bezoekt een groepje Sinti uit Nederland de deelstaat Rajasthan in India, waar ze ooit oorspronkelijk vandaan zijn gekomen. (Foto: )

Première film 'Oedoer Drom' van Bob Entrop

BREDA - In de theaterzaal van de Nieuwe Veste, te bereiken via de rode poort aan de Sint Janstraat 18 in Breda, is op zaterdagmiddag 6 april om twee uur de première van de film 'Oedoer Drom: We kwamen van ver' van de Bredase cineast Bob Entrop. In deze kleurrijke roadmovie reist er een groepje enthousiaste en nieuwsgierige Sinti uit Nederland langs een aantal bijzondere plekken in de Indiase deelstaat Rajasthan, op zoek naar waar ze oorspronkelijk, honderden jaren geleden, vandaan komen. Ze ontdekken al snel dat hun taal, het Romanes, overeenkomt met het Hindi. En dat dat ook geldt voor de leefgewoontes, de kleding, de dans en het respect voor ouderen. Dit levert in de film heel bijzondere ontmoetingen en momenten van 'thuiskomen' op. Bob Entrop maakte eerder al, voor een deel samen met Raoul de Zwart, zestien andere (bekroonde) films over de Sinti en Roma. Na de voorstelling zijn er nog een borrel en een Indiase curry-maaltijd. Een ticket voor alleen de film kost 5 euro en voor de film en de curry-maaltijd samen moet je 17,50 euro betalen. Kaarten bestellen moet gebeuren voor zaterdag 23 maart via de website van het Filmhuis: https://www.filmhuisbreda.nl/.

Meer berichten