Arnoud Wever en Astrid Boot nodigen iedereen uit op zaterdagochtend een kijkje te komen nemen in het nieuwe Integraal Kindcentrum Oase.
Arnoud Wever en Astrid Boot nodigen iedereen uit op zaterdagochtend een kijkje te komen nemen in het nieuwe Integraal Kindcentrum Oase. (Foto: )

Zaterdagochtend 23 maart opening van 't Integraal Kindcentrum Oase

BREDA - Op zaterdag 23 maart opent het Integraal Kindcentrum Oase haar deuren op de prachtig gerenoveerde locatie aan de Kameelstraat 2 in het Brabantpark. Een unieke plek waar basisschool de Fontein en Kindercentrum Belle Fleur nu samen onderwijs en de opvang gaan verzorgen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

De nauwe samenwerking tussen de leerkrachten van de basisschool en de pedagogisch medewerkers van de kinderopvang binnen het IKC zorgt voor een doorlopende leerlijn voor elk kind. ,,Een omgeving waar de ontwikkeling van kinderen integraal gestimuleerd wordt. Een unieke plek, waar elk kind tot zijn recht komt, gezien wordt en ruimte krijgt om zich breed te ontwikkelen'', aldus Arnoud Wever, bestuurder van Stichting Protestants Christelijk Primair Onderwijs Midden-Brabant, het overkoepelend orgaan waar de Fontein deel van uitmaakt.

Astrid Boot, de directeur van het Kindercentrum Belle Fleur, vult aan: ,,Bij Belle Fleur leren en ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs, in lijn met het onderwijs op de basisschool. We hebben een kinderdagverblijfgroep voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een peutergroep van 2,5 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang. Daarnaast verzorgen we de lunchpauze voor kinderen die overblijven. Tijdens de lunch zorgt onze sportinstructeur voor een actief programma. Kinderen van 0 tot 12 jaar blijven bij ons dus de gehele dag op één vertrouwde plek, een prachtige plek met ook buiten het gebouw veel ruimte en mogelijkheden.''

Het pand waarin IKC Oase nu is gehuisvest, is compleet gerenoveerd volgens de geldende richtlijnen en wensen van de school en de kinderopvang. Met 'n prachtig, licht en transparant gebouw als resultaat. En dankzij de kleinschaligheid van zowel de Fontein als Belle Fleur heerst er een prettige, gemoedelijke sfeer.

Zaterdag 23 maart houden de Fontein en Kindercentrum Belle Fleur vanwege de opening van IKC Oase een feestelijke open ochtend voor de omwonenden in het Brabantpark en de bewoners uit Heusdenhout en andere omliggende wijken. Het management-team, met onder meer Erna Nederlof van de Fontein en locatiemanagers Resi Beentjes en Denise Koning van de Belle Fleur heten iedereen dan tussen tien en twaalf uur van harte welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden