Manja Burggraaf
Manja Burggraaf (Foto: Arno Burggraaf)

Landelijke craniodag

Breda – Cranio is een professionele vorm van beweegzorg waarbij zowel fysieke als emotionele en psychische gezondheidsklachten lichaamsgericht worden behandeld. Cranio staat voor craniosacraal therapie. Cranio wordt al ruim 30 jaar door o.a. fysiotherapeuten als therapie in Nederland gegeven. Op zaterdag 23 maart openen craniotherapeuten in heel Nederland hun deuren voor jou. Zo kun je vragen stellen over de behandeling en of cranio bij je gezondheidsklachten past en kun je vrijblijvend kennis maken met de therapeut.

Uitgangspunt bij cranio is dat je lichaam en psyche onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Lichamelijk en emotioneel trauma kan zich in je bindweefsel vastzetten in de vorm van spanning. Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust. Gaandeweg kost deze spanning je veel energie en kan je lichaam niet optimaal meer functioneren. Je krijgt daardoor allerlei gezondheidsklachten.

De craniotherapeut nodigt met zachte manuele behandeling van de gespannen gebieden in je bindweefsel, je lichaam uit om te ontspannen. Zo kan de craniotherapeut de natuurlijke beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de verschillende structuren optimaliseren en zo het lichaam helpen de natuurlijke balans te herstellen. Dit gaat soms samen met het loskomen van emoties die te maken kunnen hebben met een (oud) trauma. De craniotherapeut combineert de zachte manuele behandeling met een vorm van gerichte Mindfulness waardoor je meer lichaamsbesef en lichaamsbewustzijn ontwikkelt. De behandelmethode is wetenschappelijk onderbouwd en past goed in de hedendaagse gezondheidszorg.

Op 23 maart zetten craniotherapeuten in Nederland de deur van hun praktijk open en kan iedereen kennismaken met deze therapievorm. In Breda kun je terecht bij:

De verbinding
Praktijk voor craniosacraal therapie
(Ook bekend als Cranio Breda)
Henri t’Sasplein 20 in Breda

De praktijk is open van 10 tot 14 uur en is gratis en vrijblijvend toegankelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden