Golftoernooi voor Tools To Work

Teteringen - Bij golfclub 'De Haenen' in Teteringen wordt op 17 april een golftoernooi gehouden ten bate van Tools To Work . Het is de achtste editie van het evenement wat tot stand komt dankzij de medewerking van Rotary Club Breda West.


De Stichting Tools To Work helpt mensen een zelfstandig bestaan op te bouwen. In de werkplaats in Teteringen worden gereedschappen opgeknapt en gereviseerd door deskundige vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze goederen worden vervolgens geleverd aan beroepsonderwijs en startende ondernemers in Afrika en aan Nederlandse gezinnen die in armoede leven. Daarnaast deelt Tools To Work haar kennis over onderhoud en reparatie via cursussen aan het beroepsonderwijs in Afrika.
De opbrengst van het golftoernooi bij De Haenen gaat naar de Dandora Dumpsite Rehabilitation Group, (DADREG) is een locale organisatie in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia. De omstandigheden van de allerarmsten die op de vuilnisbelt leven is mensonterend. DADREG haalt de mensen uit deze ellende door ze vaktrainingen en onderdak te geven, zodat ze uit de ellende kunnen ontsnappen.
Op de wedstrijddag krijgen de deelnemers eerst de kans de werkplaats van Tools To Work te bezoeken. Hierna worden ze in het clubhuis van De Haenen ontvangen door de directeur van Tools To Work, Luitzen Wobma. De middag wordt gebruikt voor de wedstrijd. Tijdens een diner aan het einde van de dag, worden de prijzen uitgedeeld.
Er is uit het hele land weer belangstelling voor het toernooi maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt nog tot 1 april inschrijven via www.toolstowork.nl/golftoernooi maar ben er snel bij, want vol is vol.
Er wordt op woensdag de 17e gespeeld volgens het Texas scramble systeem. Deze wedstrijdvorm wordt veelal gespeeld bij bedrijfswedstrijden. Wie de beste prestatie levert, mag een weekeind rijden in de nieuwe BMW 3-serie. Er wordt ook een speciale prijs uitgeloofd voor het behalen van de neary. Die deelnemer mag een weekeinde toeren in de BMW MINI-cabriolet. De prijzen worden ter beschikking gesteld door Renova Group Breda, dealer van BMW en MINI.

Meer berichten