12 april 3e Circus van de Mantelzorg met aanjager Clémence Ross-van Dorp

Breda, 21 maart 2019 – Op 12 april organiseert StiB het derde Circus van de Mantelzorg in Breda. Ditmaal staat het Circus in het teken van ‘Respijt: zorgen doen we samen’ over vervangende zorg en de manier waarop mantelzorgers dat het beste kunnen regelen. Clémence Ross – van Dorp, landelijke aanjager respijtzorg, geeft deze middag een interessante presentatie over landelijke ontwikkelingen met voorbeelden waar mantelzorgers blij van worden en professionals veel van kunnen leren. Ook gaat ze in op wat er in Breda gebeurt op het gebied van vervangende zorg. Kijk voor het hele programma en aanmelding op www.stib-breda.nl/circus. Deelname is gratis.

Programma
Avans Hogeschool opent om 13:00 uur haar deuren voor een inspiratiemiddag voor mantelzorgers met het thema ‘Respijt: zorgen doen we samen’. Mantelzorgers en zorgvragers maar ook professionals en vrijwilligers zijn van harte welkom op Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 in Breda. Na de presentatie van voormalig staatssecretaris mevrouw Ross – van Dorp, kunnen deelnemers een keuze maken uit een van de interessante thema-sessies:

BordjeVol inzicht in hoe vol hun bordje is
Samen Zorgen met elkaar in gesprek over hoe dat werkt: het delen van de zorg
Respijt: hoe regel je dat? alles over wet- en regelgeving rond respijt
Respijtwijzer (speciaal voor professionals en vrijwilligers)

NIEUW: Opvang voor je naaste
Er is ook gedacht aan degene voor wie wordt gezorgd. Speciaal voor hen is er een creatieve workshop. Zo ben je er allebei een middag uit en kun je als mantelzorger de zorg met een gerust hart uit handen geven.

Laatste kans aanmelding
Deelname aan deze inspiratiemiddag is gratis. Wees er snel bij, want vol = vol. Aanmelden graag voor vrijdag 5 april. Meer informatie over het programma en de thema-sessies is te vinden op www.stib-breda.nl/circus of via 076 - 750 32 00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden