Lezing Levenskunst Zuiderhout: Daders en de Jodenvervolging

Op maandagavond 8 april organiseert Levenskunst Zuiderhout een lezing met drs. Manon Wilbrink. Deze historicus en docent geschiedenis neemt de aanwezigen mee in haar fascinatie voor de Jodenvervolging: de slachtoffers, de daders, de redders en de grote massa. U bent van harte welkom in Park Zuiderhout.


Genocide

Hoe kan een weldenkend mens in staat zijn tot het plegen van genocide? Hoe kan iemand met een bezoek aan Dachau zijn geweten sussen ten aanzien van het lot van de joden en bij terugkomst in Nederland weer aan het werk gaan voor het systeem dat Auschwitz heeft uitgedacht? Het zijn vragen die Manon Wilbrink al sinds haar vroege jeugd bezighouden. Een antwoord zal er nooit op komen, maar samen met haar leerlingen onderzoekt ze de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Samen kijken ze naar de slachtoffers, de daders, de redders en naar de omstanders, de grote massa die geen kant kiest. In haar lezing neemt Manon ons mee in haar fascinatie en legt zij uit hoe zij deze in de klas voor het voetlicht brengt. 

Drs. Manon Wilbrink is historicus en docent geschiedenis en OLV-uren Jodenvervolging aan het Onze Lieve Vrouwelyceum Breda. Daarnaast doet zij onderzoek naar een kopstuk van de NSB. 

Iedereen is welkom
De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. We vragen een bijdrage van € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 12,50 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 578 40 00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden