Mencia de Mendoza Lyceum
Mencia de Mendoza Lyceum (Foto: Ginette van de Laar)

Officiële opening Internationale Campus Breda

Op 12 april 2019 vindt de officiële opening plaats van de Internationale Campus Breda, een gezamenlijk project van Mencia de Mendoza en International School Breda (ISB)

De Internationale Campus biedt beide scholen ruimte om, elk met haar eigen doelgroep en haar eigen invalshoek, internationalisering in het onderwijs, vorm te geven. Na de oplevering van het gebouw van de ISB en de afronding van de interne verbouwing van het Mencia de Mendoza Lyceum is het meeste werk gedaan. Om dit heugelijke feit te vieren, worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Na een spectaculaire openingsact waarin een aantal leerlingen van zowel Mencia als ISB zullen optreden, volgen alle leerlingen verschillende workshops met een internationaal tintje. Zoals dansen als in een echte Bollywood film, het leren striptekenen van befaamde internationale striptekenaars tot de verbinding met elkaar aangaan tijdens een Afrikaanse percussie workshop.

Daarna wordt de Internationale Campus Breda officieel geopend door burgemeester Depla.

In de middag vindt het congres ‘Intercultural Awareness’ plaats voor genodigden en medewerkers en leerlingen van zowel Mencia als ISB met onder andere de inspirerende spreker Richard Gerver en intercultural management specialist Candida Snow.

Daarnaast organiseren we op zaterdag 13 april een reünie voor oud-leerlingen en (oud-) medewerkers en op maandag 15 april voor leerlingen een Challenge Day.

Reünie

De reünie vindt plaats op de Internationale Campus Breda aan de Mendelssohnlaan 1 van 16.00 uur tot 20.00 uur op zaterdag 13 april. Aanmelden kan vooraf via www.mencia.nl/reunie. Vragen of opmerkingen: reunie@mencia.nl.

Meer informatie over de Internationale Campus Breda

Mencia de Mendoza is met basisschool Dr. De Visserschool mede-initiatiefnemer geweest van de oprichting van de ISB. Mencia de Mendoza heeft internationalisering tot profiel gekozen en biedt in Breda voortgezet onderwijs aan op havo- atheneum- en gymnasiumniveau, al dan niet tweetalig. ISB biedt internationaal onderwijs op primary en secondary niveau aan kinderen van im- en expats. De samenwerking tussen Mencia en de ISB is hecht en vruchtbaar gebleken. Dat is de reden geweest, dat de scholen besloten om de krachten ook in de bouwplannen te bundelen en gezamenlijk de Internationale Campus te realiseren. www.internationalecampusbreda.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden