Leerlingen Kbs St. Joseph vormen een levend zebrapad
Leerlingen Kbs St. Joseph vormen een levend zebrapad (Foto: Martijn Geervliet)

Een zebrapad van historische betekenis bij Kbs St. Joseph

Breda was de eerste gemeente met een zebrapad. Aangelegd in het jaar 1949 door de ANWB op de Terheijdenseweg. Zo vertrouwd als de witte strepen op de weg nu zijn, zo nieuw was het toen. Inmiddels zijn we 70 jaar verder en is een zebrapad nog steeds een goede manier om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Zo startte maandag 18 maart de aanleg van een brede verkeersdrempel met zebrapad in de Ceresstraat, ter hoogte van de fietsenstalling van basisschool St. Joseph. De gemeente onderzocht met de school en de bewoners naar de beste oplossing voor de verkeerssituatie daar en samen kwam men uit op deze voorziening. Dit moet de vele overstekende ouders en kinderen, bij de start en het einde van een schooldag, extra veiligheid gaan bieden.

Met gevoel voor de historische betekenis, precies 70 jaar na de aanleg van het eerste Nederlandse zebrapad in Breda, werd besloten tot een ludieke start van de werkzaamheden. 70 leerlingen uit de groepen 4 en 5/6 van Kbs St. Joseph, een symbolische aantal uiteraard, vormden met witte en zwarte vellen boven hun hoofd samen een levend zebrapad. Wethouder Boaz Adank (van economie, werk en bereikbaarheid) en Maurice van de Lisdonk, directeur van de school, bezegelden vervolgens met een stevige handdruk de aanleg van het zebrapad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden