station Breda anno 1925 in HO vanuit de Belcrumzijde
station Breda anno 1925 in HO vanuit de Belcrumzijde (Foto: J. Honcoop)

Open dagen Baroniespoor op 30 en 31 maart

Jaarlijks presenteren de Nederlandse modelspoorverenigingen zich tijdens de landelijke modelspoordagen. Ook Baroniespoor doet dit jaar er weer aan mee, zeker ook nadat we vorig jaar verstek hebben moeten laten gaan wegens een aantal keren verhuizen in dat jaar en geen geschikte ruimte hadden om onze banen te kunnen presenteren.

Deze modelspoordagen zijn op zaterdag 30 en zondag 31 maart.

Naast Baroniespoor doet ook “Halt auf Verlangen” mee met een smalspoorbaan in HO, welke een indruk laat zien van “Bahnhoff Wiesen” en omgeving in Zwitserland.

Wij als Baroniespoor tonen u dat de modelspoorhobby echt niet alleen voor de dikke portemonnee is. Voor een gering bedrag per maand ben je al lid en kun je deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Tijdens de open dagen kun je zien wat dat allemaal inhoudt. Zo wordt nog steeds hard gewerkt aan het station Breda anno 1925. Ook de omliggende straten aan de zuidkant worden/ zijn daarbij nagebouwd. De Belcrum als wijk bestond toen nog niet. Het rijdend gedeelte van de baan is ver gereed. Er zal dan ook veel rijdend materiaal te bewonderen zijn. Wat betreft modelbouw, het Stationsplein met station uit die tijd is bijna geheel gereed.

Er zijn voorts nog verschillende andere modelspoorbanen waarop kleinere en grotere treinen hun rondjes rijden. Je hoeft echter niet alleen maar te kijken want vooral voor kinderen is er een rangeerbaan opgesteld. Ze kunnen daarop zelf de treinen en wissels bedienen en als ze dat met succes doen krijgen ze een heus rangeerdiploma.

Heb je zelf nog een trein ergens thuis in de kast liggen en wil je die nog eens zien rijden? Neem hem gerust mee, want tijdens de open dagen kun je die op een van de clubbanen weer zijn werk laten doen. En mocht die trein het af laten weten? Geen nood, want er is ook een treinendokter aanwezig. Die repareert, in de meeste gevallen, ter plekke je trein.

Wat we je ook willen laten zien is dat de modelspoorhobby niet alleen het laten rondrijden van treintjes is, maar veel meer. Van het zoeken in archieven naar bouwtekeningen en foto's tot het bouwen van huizen, bruggen etc. Het automatiseren van verlichting, het automatisch openen en sluiten van bruggen, slagbomen, deuren. Het ontwerpen van baanplannen. Het uitwerken van “landschappen”.

Al dit fraais is te beleven en te bewonderen op 30 en 31 maart 2019 bij Baroniespoor in Loods11 aan de Penningweg 11 te Etten-Leur . Je kunt er op beide dagen terecht van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is uiteraard GRATIS.

Meer informatie over ons vind je ook op www.baroniespoor.nl en op facebook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden