Zuylen biedt op zondag 26 mei, tijdens het 'Weekend van de Begraafplaats', één persoon de kans om zijn of haar eigen begrafenis bij te wonen. Alles zal, net als bij 'n echte uitvaart, in goed overleg geregeld worden.
Zuylen biedt op zondag 26 mei, tijdens het 'Weekend van de Begraafplaats', één persoon de kans om zijn of haar eigen begrafenis bij te wonen. Alles zal, net als bij 'n echte uitvaart, in goed overleg geregeld worden. (Foto: )

Zuylen biedt kans aanwezig te zijn op je eigen begrafenis

BREDA - Tijdens het 'Weekend van de Begraafplaats' op 24, 25 en 26 mei, met als thema 'een plek vol verhalen', biedt Zuylen op zondag 26 mei aan één persoon de kans zijn of haar eigen begrafenis bij te wonen. ,,Met deze actie willen we het bijzondere Begraafpark Zuylen laten zien en het afscheid nemen wat laagdrempeliger maken. De persoon die we kiezen, doorloopt - met de hulp van een van onze uitvaartverzorgers - het hele proces van wat er komt kijken bij een begrafenis. Van het kiezen van een plekje op het begraafpark tot het uitnodigen van de gasten. Tijdens de uitvaartdienst kijkt 'de levende overledene' vanuit de regiekamer mee wat er aan muziek en beelden voor hem of haar voorbij komen. Zie het als een soort generale repetitie. Na afloop van de dienst loopt 'de overledene' zelf mee in de stoet naar het begraafpark en ziet zijn of haar eigen kist in de grond zakken. Natuurlijk houden we ook een condoleance voor alle nabestaanden'', aldus Zuylen. In principe kan iedereen vanaf 18 jaar zich aanmelden. Wel wil Zuylen graag een motivatie te ontvangen. ,,Met een serieuze toelichting waarom iemand zijn of haar eigen begrafenis mee wil maken en waarom de persoon in kwestie juist begraven wil worden in plaats van gecremeerd. Hun motivatie kunnen belangstellenden naar: communicatie@zuylen.nl mailen.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden