keramisch beeld van Thea Kanters
keramisch beeld van Thea Kanters (Foto: Thea Kanters)

Paas-expositie 'different stories'

Op zoek naar een zinvolle invulling van de Paasdagen? Kom dan naar de korenmolen in Princenhage. Initiatiefnemer Cornelis van Gils neemt je mee op een verrassende ontdekkingsreis, langs het werk van drie eigenzinnige kunstenaars, die een eigen beeldtaal ontwikkeld hebben.

De titel van deze paas-expositie is “different stories”, waarbij figuratie het verbindende element vormt. Zo zijn daar de krachtige, expressieve schilderijen van Martin Peulen, vol van beweging, kleur, lijn en ritmiek. Lichamen wervelen en in de gelaagdheid zoekt hij het avontuur, het onverwachte, het wezenlijke.

Maaike Vonk toont in haar serie portretten, een ode aan het werk van de schilder Holbein. In haar schilderijen gebruikt ze technieken van de oude meesters. Boeiend is haar sterke eigen beeldtaal, zowel op het grote doek als in de verfijnde kleine portretten op paaseieren. De keramische beelden van Thea Kanters tonen de verbondenheid tussen mens en natuur. Vanuit respect voor de natuur werkt ze in een organische vormtaal, gebruikmakend van symboliek en vergroeiing om de toeschouwer te prikkelen op zoek te gaan naar de diepere betekenis.

Laat je onderdompelen in de fascinerende wereld van deze drie kunstenaars.

Je bent welkom aan de Liesboslaan 35 te Breda, van 21 t/m 24 april ( 13.00-18.00 uur ). Op zondagmiddag 21 april wordt het, vanaf 15.00 uur, extra feestelijk met een optreden van gitarist Marcel La Haye, die eigen Spaans getinte composities ten gehore brengt. Tevens is er dan een voordracht door voormalig stadsdichter Kees van Meel, muzikaal begeleid door Deborah Jacobs.

Meer berichten