Nieuwe ronde cursussen bij Fameus

Deze week zijn de cursussen weer van start gegaan bij Fameus Breda. Het gaat om de cursussen Herstellen Doe Je Zelf en Werken Met Eigen Ervaring. Deze cursussen zijn gericht op Herstel, Ontwikkeling en Ontplooiing, het motto van Fameus.

“Het mooie aan de cursus Werken Met Eigen Ervaring is dat je daar de mogelijkheid hebt om te leren welke punten jij uit je eigen ervaringen kan inzetten om anderen te helpen. Ik heb hiervoor ook Herstellen Doe Je Zelf gedaan. Dit ging vooral over het vinden van Eigen Regie. Hoe zorg ik er nou zelf voor dat ik controle houd over mijn herstelproces?” aldus Leon Kerkhof, vrijwilliger bij Fameus die net Werken Met Eigen Ervaring heeft afgerond.

“Er is bij Fameus nog veel meer aanbod gericht op Herstel. Bijvoorbeeld de Crisiskaart of de Inloop. Daar kun je in ontmoeting komen met mensen die gelijkgestemd zijn, of er zitten mensen die kunnen luisteren naar je verhaal. Ik vind het daar zelf altijd gezellig, en als ik me een keertje niet zo goed voel weet ik dat daar mensen zitten die écht naar me kunnen luisteren.”

Mocht je nou meer willen weten over het aanbod van Fameus, of je willen inschrijven voor de volgende ronde cursussen, loop dan zelf eens een keertje binnen tijdens de inloop. Dit kan op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur, of iedere 2e en 4e zondag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur aan de Liniestraat 19 (oude Faamfabriek). Er zit altijd iemand voor je klaar met een kopje koffie of thee en een luisterend oor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden