Foto: Marcel Mol

Paastoernooi bij Baronie

Tijdens het paasweekeinde, zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april, zal op Sportpark de Blauwe Kei weer topvoetbal worden gespeeld door de jeugd. Ook voor de 46ste editie van het Baronie Paastoernooi is de organisatie er weer in geslaagd een kwalitatief hoogstaand en internationaal deelnemersveld naar Breda te laten komen.

Wouter Prent, met Baronie 1 momenteel verwikkeld in een spannende strijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse, kijkt met veel genoegen terug op zijn deelnames aan het paastoernooi. De linksback speelde het toernooi maar liefst vier keer. Bij Baronie heb ik de E-jeugd overgeslagen en kwam ik vanuit de F-jeugd in de D-3. Tweemaal mocht ik tijdens Pasen toen aantreden. Zeker voor een Baronie-spelertje was het natuurlijk fantastisch om tegen grote clubs, betaald voetbalorganisaties, te voetballen. Prent, nog steeds D-speler, verkaste naar RBC en ook voor de Roosendaalse formatie nam hij tot tweemaal toe deel aan het Baronie Paastoernooi. Saillant detail is dat de huidige hoofdtrainer van Baronie, Jurriaan van Poelje, bij RBC toen ook al Prents trainer was.

Prent zal ook tijdens Pasen 2019 op de Blauwe Kei aanwezig zijn, zij het in een heel andere hoedanigheid. Het bedrijf in sportmedische materialen waarvoor Prent werkt, Sportbase.com, zal op het complex een massagetent plaatsen waar een fysiotherapeut massages en testen zal verzorgen.

Het deelnemersveld is dus wederom zeer aansprekend. Naast gastheer Baronie komen uit Nederland onder andere buurman NAC Breda, NEC, De Graafschap, SC Heerenveen, Excelsior, Cambuur, PEC Zwolle en Roda JC. België wordt vertegenwoordigd door STVV Sint-Truiden, FC Antwerp, Zulte Waregem en KAS Eupen en Duitsland door Fortuna Köln. Vanuit Engeland steken Sheffield Wednesday en Colchester United het Kanaal over.

Op zaterdag trapt de jeugd JO12 af, op zondag gevolgd door JO13. Het toernooi wordt op Tweede Paasdag afgesloten door JO15.

De wedstrijden starten elke dag 's ochtends om tien uur en de finales staan steeds gepland om tien over vijf. Meer informatie over dit toernooi, zoals onder meer de poule-indelingen, het volledige speelschema en de deelnemende verenigingen vind je op de site http://nl.bredatournament.com/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden