Op tweede paasdag (maandag 22 april) houdt Brabants Landschap de Dag van het Landschap. Je kunt dan met een boswachter op stap in onder meer de Pannenhoef.
Op tweede paasdag (maandag 22 april) houdt Brabants Landschap de Dag van het Landschap. Je kunt dan met een boswachter op stap in onder meer de Pannenhoef. (Foto: )

Wandelexcursies op Pannenhoef tijdens Dag van het Landschap

RIJSBERGEN - Tweede paasdag (maandag 22 april) viert Brabants Landschap de lente met de Dag van het Landschap, met ook gratis wandelexcursies op de Pannenhoef in Rijsbergen, waarbij je van alles hoort over de biodiversiteit van het gebied en de historie van de zandpaden. De excursies zijn om twaalf uur, om halftwee en om drie uur. De wandelingen duren anderhalf uur en ze zijn leuk voor jong en oud. Om twaalf uur is er ook een kort wandelrondje met de boswachter mogelijk. Deelname aan de wandelingen is gratis en reserveren is niet nodig. Het is raadzaam (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken, en honden mogen helaas niet mee wandelen. Voor of na de wandeling kun je een kijkje nemen in en rondom het buitenlokaal De Zwarte Schuur van Brabants Landschap. Daar wordt ook op een authentieke wijze brood gebakken uit de herstelde bakoven. Dit door vrijwilligers die alles weten over het bakken van brood. Daarnaast is er ook 'n traditionele houtverkoop, waarbij je hout, hooi en takken kan kopen die afkomstig zijn uit het gebied. Dit alles in nostalgische sferen. De Zwarte Schuur vind je aan de Pannenhoef 4 in Rijsbergen. Parkeren kun je op de parkeerplaatsen Vaartven aan de Pannenhoefsebaan, De Bak aan de Ettensebaan, Lokkerberg aan de Oosteindseweg of De Ganger aan de Panhoefweg 7. Daarvandaan is het nog ongeveer 500 meter tot zo'n kilometer lopen naar de Zwarte Schuur. Meer weten? Kijk op www.dagvanhetlandschap.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden