Zilver voor Feline van Binsbergen op halve finale NK

Turnster Feline van Binsbergen van VLC Breda heeft afgelopen zondag de zilveren medaille behaald op de halve finale van het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Dit bezorgde haar een ticket voor de meerkampfinale van het NK.

Vroeg in de ochtend begon de turnster haar wedstrijd in Sporthal De Enk in Rotterdam op het toestel brug. Dit is niet haar favoriete toestel, maar Feline begint haar routine onder de knie te krijgen. Een gemiddelde score zorgde voor een redelijk begin.

Waar Feline het van moet hebben zijn de toestellen balk en vloer. Hier turnt zij een hoge moeilijkheidswaarde en kan zij sprongen laten zien met een beenspreiding van 180 graden. Op balk maakt zij zowel een loopspagaatsprong, spagaatsprong als een sisonne. Ook turnt ze moeilijke acro-elementen, die haar moeilijkheidswaarde verhogen. Een stabiele oefening zorgde voor een 11,800. Het hoogste cijfer op het toestel.

Op vloer turnt Feline op klassieke muziek en gebruikt zij haar balletachtergrond om de jury te imponeren. Ze kreeg zelfs van de concurrentie complimenten over de uitvoering van de dans. De moeilijkheid van de vloeroefening is sinds twee weken ook opgeschroefd. Ze turnt ondertussen een halve schroef met sprong erachter en heeft een mooie pirouette die ze in spagaat draait. Een 11,567 was goed voor een derde plaats op dit toestel.

Alleen sprong, het onderdeel waar ze vorig jaar de mist in ging op de halve finale van het NK, was nog niet geturnd toen de tussenstand een wel heel positief resultaat liet zien van de andere drie toestellen. Feline turnde een half in, half uit over de pegasus en scoorde een nette 11,000.

Met deze mooie scores mocht de turnster het podium betreden en de zilveren medaille in ontvangst nemen. Feline behaalde hiermee de meerkampfinale van het Nederlands Kampioenschap op 18 mei in Vianen. Naast de meerkampfinale zal zij ook nog uitkomen op de NK toestelfinale balk en vloer.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden