koorrepetitie 14 april
koorrepetitie 14 april (Foto: Marcel Davids)

18 april Johannes Passion in Effen

Na het succes van vorig jaar komt Stichting Personare op 18 april a.s. weer met de Johannes Passion in Effen. De repetitie van afgelopen zondag in de Effense kerk belooft veel goeds: het goed geschoolde kamerkoor van Personare, de begeleiding van Mark van Nispen op het orgel en de muzikale gedrevenheid van dirigent Ad van Unen. Aanstaande donderdag komen daar dan nog het professionele barokorkest Collegium Delft bij en zes schitterende solisten.

De akoestiek in de H. Moeder Godskerk is bijzonder, zo bleek uit de enthousiaste reacties van het publiek vorig jaar. Waar je ook zit in de kerk: overal heeft men het gevoel heel dicht bij de muziek te zijn en kan men alles bijna letterlijk verstaan, niet alleen de gedragen koralen, maar ook bijvoorbeeld het felle "Kreuzige, kreuzige!" Doordat dit concert wordt uitgevoerd door een koor van slechts 20 zangers en een enkel bezet orkest zal het een intieme uitvoering zijn.

Het concert wordt aanbevolen door Daan Manneke (componist), dhr. P. Rasenberg (kerkkoor Effen), dhr. Chr. Rutten (oud-burgemeester) en fam. Broos.

Het concert vangt op aan op 18 april om 20.00u in de H. Moeder Godskerk aan de Effenseweg 3, Breda.

Kaarten à € 20,00 zijn verkrijgbaar www.personare.org/tickets, bij de Vrije Boekhandel en van Kemenade en Hollaers in Breda, bij Multiboek in Princenhage, bij S-Computers in Rijsbergen en donderdagavond aan de zaal. We hopen vele inwoners uit Breda en omstreken te ontmoeten.

Meer berichten