Perfetti Van Melle's Good Friday!

Perfetti Van Melle, onder meer bekend van merken als Mentos en Fruittella, is een bedrijf dat zich graag inzet voor de samenleving. Dit jaar doen ze dit op Goede Vrijdag 19 april, voor het eerst met al hun vestigingen en fabrieken in Nederland, te weten Breda, Weert, Sittard en Andelst. In totaal zijn dit ruim 300 Perfetti medewerkers. De medewerkers in Breda gaan op deze dag 270 leerlingen van 4 basisscholen een geweldige dag bezorgen in en rond het NAC Stadion, ze gaan een complete moestuin aanleggen bij een zorgboerderij in Etten-Leur en bezoeken 2 verzorgingstehuizen. In totaal zetten zich in Breda zo'n 200 medewerkers in voor de medemens, met als thema: 'do something sweet'.

Voor de eerste keer sluit Perfetti Van Melle alle fabrieken en kantoren in Nederland om alle medewerkers de gelegenheid te geven zich in te zetten voor een ander. De stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda, waarvan Perfetti van Melle al vanaf de start van de stichting -bijna 10 jaar geleden- partner is, is gevraagd om de verbindingen met het Bredase maatschappelijke veld te maken.

Alle kinderen van groepen 7 en 8 van basisscholen De Wisselaar, De Tweesprong, De Wildert en Ons SBO worden om 08.45 uur met bussen opgehaald bij de scholen. Ze worden in het Rat Verlegh stadion verwelkomd door ruim 120 vrijwilligers van Perfetti Van Melle die in 3-tallen groepen van 16-20 leerlingen begeleiden. Er worden diverse (voetbal)spellen op het veld georganiseerd, de kinderen kunnen een kijkje nemen in de VIP bus van NAC Breda, de kleedkamers bezoeken en mogen interviews houden in de persruimte. Ze krijgen een rondleiding door het NAC Museum, de diverse skyboxen, de omroep cabine en de commandokamer. Ook worden diverse luchtkussens opgebouwd. Doel is om de kinderen aan het einde van de dag met een levensgrote glimlach van oor tot oor naar huis te laten gaan.

Bij Zorgboerderij De Bollendonk in Etten-Leur steken 40 Perfetti medewerkers de handen uit de mouwen om een moestuin aan te leggen. Zorgboerderij de Bollendonk is een nieuwe zorgboerderij voor mensen met een beperking, de zogenaamde "hulpboeren". Als de moestuin gereed is kunnen de hulpboeren beter helpen met het verbouwen van de groenten en het klaarmaken van heerlijke gerechten.

Bij Seniorenresidentie Ruiterbos gaan 25 Perfetti medewerkers aan het werk. Ze nemen de tuin onder handen, er worden bakken gevuld met voorjaarsbloemen, de kruidentuinen worden aangevuld, het bijenhotel opgeknapt en banken worden geschilderd. Ook worden leuke activiteiten ondernomen met ouderen zoals wandelen, meehelpen met de lunch, meedoen met de yogaklas en de wekelijkse gymles.

Bij Woonzorgcentrum de Leystroom gaan 25 Perfetti medewerkers zich inzetten voor de medemens. Op diverse woongroepen wordt er individuele aandacht gegeven aan de bewoners, zoals een praatje maken, wandelen of een luisterend oor bieden. Er wordt geholpen met het uitserveren van koffie en waar mogelijk wordt er samen met de bewoners een taart gebakken of soep gemaakt. Tevens worden clienten in de dagverzorging vanuit de thuissituatie bezocht voor extra individuele aandacht. Bij Woonzorgcentrum de Leystroom worden ook de handen uit de mouwen gestoken voor klussen zoals het schoonmaken van de trappen, blad verwijderen in de binnentuin, gordijnen wassen en de ramen zemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden