Foto: Zefania Stokkermans Photography

Reigerstraat pakte uit met nieuw Fashion Food Art Event

Afgelopen zaterdag 13 april was het zover, de lancering van het jaarlijkse Fashion Food Art Event in de Reigerstraat in Breda. De initiatiefnemers Oogwereld en Hanneke Peters Couture willen met de quote Fashion Food Art een verbinding te zoeken tussen de verschillende ondernemers uit deze veelzijdige straat, waar zowel horeca als detailhandel elkaar kruisen. Zo vind je er een aantal exclusieve zaken waar op hoog niveau ambacht wordt beoefend, zoals de designbrillenzaak Oogwereld, bruidscouture van Hanneke Peters Couture en hoeden van Matelot. Bij Anne's Wijnhuisje vind je speciale wijnen uit Georgië, bij Brandpunt zelf ontworpen trendy laserwerk en een coffeeshop, en verder op de hoek Anno85 met antiek en kunst. Ookbevinden zich hier de kapper Hier en Dhaar, de GSM Sjop, maar ook het nachtleven van De Graanbeurs en De Kapitein. Qua horeca is er is momenteel veel vernieuwing, met als grote publiektrekker de nieuwe Foodhall in de voormalige Casino bioscoop, een nieuw Vietnamees restaurant en de nieuwe broodjeszaak Sofi de France.

Maar hoe verbind je al deze verschillende zaken met elkaar in een aantrekkelijk geheel? Fashion Food Art, dat is de nieuwe visie. Fashion en Food spreken voor zich, maar vooral Art, de aanwezigheid van kunst en ambacht maken de Reigerstraat toch echt heel anders dan andere retailstraten. In het evenement van afgelopen zaterdag hebben de ondernemers uit de straat zich allemaal verbonden in een trendy show. De vuurrode loper liep van de Havermarkt tot de Grote Markt en verbond zo alle winkeliers. De horecakant van de straat werd omgetoverd tot een terras waar het publiek een drankje kon doen. Natuurlijk werd de muziek verzorgd door een live DJ compleet met DJ booth van De Graanbeurs, onder bezielde begeleiding van spreker Enrico Damino van Stee Connects.

Precies deze dag opende ook de Foodhall voor het eerst de deuren voor de eerste bezoekers. De oorspronkelijke trap van de bioscoop is in ere hersteld met rood tapijt die voor veel Bredase bezoekers een gevoel van nostalgie zal opwekken, terugdenkend aan de eerste afspraakjes en leuke uitjes met het gezin in de bioscoop. Natuurlijk mochten de modellen even op de trap plaats nemen voor een mooie foto, gemaakt door Zefania Stokkermans Photography.

Kortom, het was een feestelijke dag en een mooie aanzet voor alle activiteiten waarmee de Reigerstraat zich naar buiten toe wil gaan brengen. Fashion Food Art, er komt nog veel moois aan!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden