De nieuwe Etten-Leurse producten werden aangeboden aan wethouder Cultuur, Toerisme en Recreatie Jan Paantjens (links)
De nieuwe Etten-Leurse producten werden aangeboden aan wethouder Cultuur, Toerisme en Recreatie Jan Paantjens (links) (Foto: Alexander Vingerhoeds)

Ambitieus Etten-Leur pakt uit met toeristische markt

Het Toeristisch Informatiepunt op Markt 4 in Etten-Leur heeft in de aanloop naar het toeristisch-recreatieve seizoen drie nieuwe producten ontwikkeld om Etten-Leur op de kaart te zetten. Om het 1-jarig bestaan te vieren wordt bovendien op 1 mei ('Belgendag') in samenwerking met de Gemeente Etten-Leur een Weekmarkt Speciaal gehouden in de vorm van een bourgondische proeverij.

De markt op 1 mei vindt plaats tussen 9.00-12.30 uur. Er zijn allerhande proeverijen van de marktlieden. Zo kan er bijvoorbeeld gesmikkeld worden van stukjes groente en fruit, maar ook stukjes worst en vis. Daarnaast presenteert een aantal lokale bedrijven streekproducten. Dat zijn onder andere asperge- en wijnboerderij De Santspuy (aspergesoepje), Melkveebedrijf De Kleine Meeren (zuivel), Imkerij Den Hill (honing en aardbeien), Keurslager Staf & Bianca (gehaktballetjes), Party Service Jan Vermunt (verrassingshapje), Bakkerij Rijngoos (stukjes worstenbrood) en Pannenkoekenhuis Frittella (pannenkoekjes met aardbeien). Er is ook ludiek straattheater van De Hollandse Dames, muziek en uiteraard wordt de markt feestelijk aangekleed. "1 mei is Dag van de Arbeid, nationale feestdag in België, ook wel bekend als ‘Belgendag’. Traditiegetrouw bezoeken veel Belgen op 1 mei Etten-Leur en de regio. En we gaan die dag alle bezoekers eens lekker verwennen. Lekker gezellig hier!", aldus mede-organisator Pierre van Damme.

Het Toeristisch Informatiepunt Etten-Leur heeft ook 3 nieuwe producten gemaakt om Etten-Leur op de kaart te zetten. Allereerst de de evenementen- en promotiegids Etten-Leur City Guide. Een handige gids boordevol evenementen, uitjes, bezienswaardigheden, tips en hotspots. Gratis verkrijgbaar op tientallen locaties in Etten-Leur en omgeving.

Het tweede nieuwe item is de wandeling ‘Rondje Etten-Leur’, een rondje van 15 kilometer, op basis van de wandelknooppunten en met plattegrond. Startend in het centrum en via de Bankenstraat, Slagveld, haven, Van Bergenplein, Lage Bremberg, Bredaseweg, sportvelden Olympiade, Bisschopsmolen(straat) terug naar het centrum. Met onderweg tips voor bezienswaardigheden en stops. De wandeling is voor slechts 3 euro verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt.

En last but not least is er nu ook de MuseumPas Etten-Leur. De kaart kan aangeschaft worden voor slechts 10 euro bij het Toeristisch Informatiepunt op Markt 4 en geeft voor dat bedrag recht op toegang tot maar liefst drie musea (Streekmuseum Etten+Leur, het Nederlands Drukkerijmuseum en de Van Gogh Kerk) plus koffie of thee met huisgemaakte appeltaart bij Grand-Cafe The Butler. De locaties kunnen met de handige pas het hele jaar door, eenmalig en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden.

www.etten-leurcityapp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden