Tessa, Zoë, Saar en Meerle met Margriet Oostrom tussen de ingezamelde spullen
Tessa, Zoë, Saar en Meerle met Margriet Oostrom tussen de ingezamelde spullen (Foto: Maurice van de Lisdonk)

Kbs St. Joseph verrast stichting Happy Hippo met royale gift

Ieder voorjaar organiseert Kbs St. Joseph een actie voor een goed doel. Afwisselend ondersteunt de school doelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, natuur & milieu, gezondheid, cultuur of welzijn. Dit schooljaar is gekozen voor een aansprekend doel dichtbij huis: stichting Happy Hippo.

Alleen al in Breda zijn er zo'n 300 kinderen onder de 12 jaar die leven onder de armoedegrens. Hun ouders zijn afhankelijk van de voedselbank en hebben geen geld voor verjaardagen. Voor die kinderen maakt de stichting Happy Hippo een feestelijke verjaardagsbox zodat ook zij hun verjaardag kunnen vieren.

Vier leerlingen uit groep 8, geraakt door dit mooie doel, enthousiasmeerden de leerlingen van de school om mee te doen aan de inzamelactie. Zij maakten hiervoor een pakkende presentatie. Daarnaast verzorgden twee medewerkers van de stichting een aantal gastlessen, zodat alle Josephkinderen nog beter begrepen wat zij voor deze doelgroep konden doen. Veel kinderen van Kbs St. Joseph hebben daarna hun spaarpot omgedraaid, klusjes gedaan, appelflappen verkocht, lege flessen ingezameld, dit alles om zoveel mogelijk te kunnen doneren aan Happy Hippo.

Naast het aanbieden van de verjaardagsboxen konden er ook andere dozen worden gevuld. Zo is er voor kinderen van de voedselbank die naar de brugklas gaan, een box ontwikkeld met daarin schoolartikelen die nodig zijn voor een nieuw spannend schooljaar, zoals kaftpapier, schriften en een geodriehoek. Voor de leerlingen van groep 7 en 8 komt deze periode ook al heel dichtbij, zodat zij als geen ander het belang van deze actie begrijpen.

De leerlingen van groep 5 en 6 vulden dozen voor een andere doelgroep, kinderen die zijn terechtgekomen bij Safegroup Breda. Het betreft kinderen die samen met hun moeder te maken hebben gehad met huiselijk geweld en plotseling hun huis hebben moeten verlaten. De boxen werden gevuld met spulletjes om de kinderen zich thuis te laten voelen. Knuffels, knutselspullen en spelletjes zijn hierbij van onschatbare waarde!

Op donderdag 18 april ontving Margriet Oostrom, oprichtster van stichting Happy Hippo, uit handen van Zoë, Meerle, Saar en Tessa naast alle ingezamelde spullen een cheque met een mooi geldbedrag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden