Ook namen de medewerkers bij de Leystroom ruimschoots de tijd voor een praatje met de bewoners en de cliënten van dit woonzorgcentrum.
Ook namen de medewerkers bij de Leystroom ruimschoots de tijd voor een praatje met de bewoners en de cliënten van dit woonzorgcentrum. (Foto: Lopke van de Reijt)

19 april was het Perfetti Van Melle's Good Friday!

Perfetti Van Melle, bekend van onder meer Mentos en Fruittella, is een bedrijf dat zich graag inzet voor de samenleving. Dit jaar deden ze dit 19 april, voor het eerst met al hun vestigingen en fabrieken in Nederland, in Breda, Weert, Sittard en Andelst. Met in totaal ruim 300 medewerkers van Perfetti.

BREDA - De medewerkers in Breda bezorgden op deze zonnige Goede Vrijjdag in en rond het NAC-stadion 270 leerlingen van 4 basisscholen een geweldige dag, legden een complete moestuin aan bij zorgboerderij de Bollendonk en legden ouderen van twee verzorgingstehuizen een dagje in de watten. In totaal hebben zich in Breda zo'n 200 medewerkers ingezet voor de medemens, onder het motto 'do something sweet'.

De 270 kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen de Wisselaar, de Tweesprong, de Wildert en Ons SBO hebben een geweldige dag gehad in en rond het NAC-stadion. Er werden diverse (voetbal)spellen op het veld en in de grachten gespeeld, ze mochten een kijkje nemen in de VIP-bus van NAC, de kleedkamers werden bezocht, er werden interviews gehouden in de persruimte en ze kregen een rondleiding door het NAC Museum en de skyboxen, de omroepcabine en de commandokamer. Ook waren er diverse luchtkussens.

Bij de zorgboerderij de Bollen-
donk in Etten-Leur staken op Goede Vrijdag 40 medewerkers van Perfetti de handen uit de mouwen om er een moestuin aan te leggen. De Bollendonk is een nieuwe zorgboerderij voor mensen met 'n beperking, de zogenaamde 'hulpboeren'. Die hulpboeren kunnen nu helpen met 't verbouwen van groenten en met het klaarmaken van heerlijke gerechten.

Bij de seniorenresidentie Ruiterbos waren 25 medewerkers van Perfetti aan het werk. Ze hebben daar de tuin flink onder handen genomen, bakken gevuld met voorjaarsbloemen, de kruidentuinen aangevuld, 't bijenhotel opgeknapt en banken geschilderd. Ook werden leuke activiteiten ondernomen met de ouderen, zoals wandelen, meehelpen met de lunch, meedoen met de yogaklas en de wekelijkse gymles.

Bij het woonzorgcentrum de Leystroom in het Brabantpark zetten 25 medewerkers van Perfetti zich in voor de medemens. Op diverse woongroepen is er individuele aandacht gegeven aan de bewoners. Er werd een praatje gemaakt en/of gewandeld. Er is geholpen met het uitserveren van koffie en samen met de bewoners is cake gebakken. Ook zijn cliënten in de dagverzorging vanuit de thuissituatie bezocht voor wat extra - individuele - aandacht. Bij de Leystroom zijn ook de handen uit de mouwen gestoken voor klussen, zoals het schoonmaken van de trappen, het blad verwijderen uit de binnentuin, gordijnen wassen en de ramen zemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden