De meer dan 20 opvallende sportwagens die op 14 april de gasten van de verwendag van Stichting Nu Jij! 2.0 vervoerden, trokken veel bekijks.
De meer dan 20 opvallende sportwagens die op 14 april de gasten van de verwendag van Stichting Nu Jij! 2.0 vervoerden, trokken veel bekijks. (Foto: )

Geslaagde verwendag voor ernstig zieke jonge mensen uit onze regio!

PRINSENBEEK - Menig voorbijganger hield zondagmiddag 14 april even halt in de Beeksestraat in Prinsenbeek. Meer dan 20 opvallende (sport)wagens stonden voor de Nispenhoeve te wachten op gasten van de Stichting Nu Jij! 2.0, die hier een verwendag hield voor ernstig zieke jonge mensen uit de regio. De 22 speciale gasten waren hun verwendag overigens begonnen in de passage Zuidpoort in Breda met een make-over, met een ander kapsel, nieuwe kleding en sieraden, en een portretschets gemaakt door een van de aanwezige kunstenaars. Hun partners werden intussen welkom geheten op de Nispenhoeve, om daarna samen met de eigenaar van één van de sportwagens een tochtje te maken.

,,,Het is een echte verrassingsdag''', aldus Els Holleman, die samen met Leny van Zundert, Esther de Vet, Wilma Heller en Marianne Born, de werkgroep van Nu Jij! 2.0 vormt. ,,Een dag om de gasten zoveel mogelijk te laten genieten. Mogelijk gemaakt dankzij veel donateurs en vrijwilligers die belangeloos meewerken. Zoals de eigenaren van de auto's, die op verzoek van de Louwman Group van heinde en verre naar Prinsenbeek waren gekomen.''

Na hun make-over zijn de gasten vanuit Breda door de auto's naar Prinsenbeek gebracht, al-
waar de champagne werd ontkurkt en een presentatie met vijf Olympische en Paralympische kampioenen volgde. De snowboarder Chris Vos, handbiker Jetze Plat, zeilster Marit Bouwmeester, roeister Annika van der Meer en snowboardster Lisa Bunschoten vertelden er over hun inspanningen en prestaties. Daarna schoven de topsporters aan bij de speciale gasten van Nu Jij! 2.0, voor een diner verzorgd door Jacques en Joey Spijkers. Ook was er later op de avond nog muziek van de band Grijs en Gretig.

De Stichting Nu Jij! houdt alweer voor het achtste jaar ook verwendagen voor ernstig zieke volwassenen. Die vinden in juni plaats, aan de Overveldsestraat in Prinsenbeek, waar in twee dagen in totaal 120 gasten worden ontvangen. Sinds 2017 wordt er ook iets moois gedaan voor de jongere doelgroep van 18 tot 35 jaar en voor kinderen die ziek zijn. Hiervoor zijn de Stichting Nu Jij! 2.0 en Stichting Nu Jij! Kids opgericht.

Jaren geleden was - de initiatiefneemster - Leny van Zundert zelf ziek en besloot ze, als ze weer beter mocht worden, iets te gaan betekenen voor mensen die ziek zijn. Ze werd kapster en haarwerker en vanuit haar werk bij haarwerkstudio Francy in Breda kwam ze in contact met ongeneeslijk en chronisch zieke mensen. Met een heel netwerk aan vrijwilligers begon ze met de verwendagen, eerst aan de Zanddreef in Prinsenbeek, vervolgens in Etten-Leur en nu dus weer terug in Prinsenbeek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden