Mei staat in het teken van Uniek Zwemmen. Ruim 35 Brabantse zwemaanbieders houden dan gratis proeflessen voor mensen met 'n beperking.
Mei staat in het teken van Uniek Zwemmen. Ruim 35 Brabantse zwemaanbieders houden dan gratis proeflessen voor mensen met 'n beperking. (Foto: )

Mei instuifmaand Uniek Zwemmen

De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van aquajoggen en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier kan iedereen op 'n laagdrempelige wijze kennismaken met allerlei zwemactiviteiten.

BRABANT - De zwemaanbieders die in mei meedoen, zijn onder meer B.I.S.O. '65 in Breda, Stichting BAS in Breda, De Warande in Oosterhout, Stichting De Flippers in Rijen, zwembad De Oester in Fijnaart, ZC Aquadream in Roosendaal, ZDF in Oudenbosch en Rucphen, Fysiowave in Zevenbergen, Omni Sportief Tilburg, D.I.O. Tilburg, TRB-RES en Fysio Sport Therapie in Tilburg en RPV Tilburg. De instuifmaand is 'n initiatief van Uniek Zwemmen in Brabant, Uniek Sporten Brabant en BrabantSport.

Het zwemmen is een van de meest geschikte sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. In het water ben je gewichtloos. Door te zwemmen worden gewrichten soepeler, spieren sterker en het uithoudingsvermogen beter. Bovendien gaat bewegen gemakkelijker door de warme temperatuur van het water. De 10-jarige Isa ervaart de voordelen. Ze heeft 'n botziekte, maar ze laat die beperking haar niet belemmeren. Twee keer per week doet Isa aan wedstrijdzwemmen en voelt zich als een vis in het water: ,,In het water ben ik vrij en kan ik alles doen. Dan merk ik niet dat ik een beperking heb.''

Tijdens de instuifmaand worden meer dan honderd gratis proeflessen aangeboden. Aqua gymmen, aqua joggen, onderwaterhockey, waterbasketbal, wedstrijdzwemmen of lekker vrij zwemmen, het kan dan allemaal! Op www.unieksporten.nl/zwemmeninbrabant vind je een overzicht. Inschrijven voor 'n proefles is verplicht, via 06 - 20 50 82 27, of: unieksporten.nl/zwemmeninbrabant.

De zwemverenigingen zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Tijdens de instuifmaand is er daarom ook de kans om te ervaren wat vrijwilligerswerk bij een zwembad inhoudt. Meld je via 06 - 20 50 82 27 aan, en/of via: aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com.

Uniek Sporten Brabant ondersteunt mensen met een beperking of een chronische ziekte bij het vinden van een passende sport. Op de website unieksportenbrabant.nl kun je een overzicht vinden van alle sportverenigingen in de provincie Noord-Brabant met een aangepast aanbod. Ook staan hier contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Zij kijken samen met mensen met 'n beperking naar hun wensen, mogelijkheden en drijfveren. Want voor iedereen is er een passend sport- en/of beweegaanbod.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden