Ook dit jaar is het publiek op Koningsdag 's ochtends weer van harte welkom bij de buitengewone vlaggenparade op het Kasteel van Breda.
Ook dit jaar is het publiek op Koningsdag 's ochtends weer van harte welkom bij de buitengewone vlaggenparade op het Kasteel van Breda. (Foto: )

Jaarlijkse vlaggenparade op het Kasteel van Breda

BREDA - Op Koningsdag, op zaterdag 27 april, gaat de Stadhouderspoort van het Kasteel van Breda 's ochtends van negen uur tot halftien open voor publiek dat aanwezig wil zijn bij de jaarlijkse vlaggenparade ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander. De ceremonie begint rond tien uur en duurt ongeveer een half uur. Na het hijsen van de Nederlandse, Brabantse en ook de Bredase vlag, zullen de commandant van de Nederlandse Defensie Academie, generaal-majoor Geerts, en de burgemeester van Breda, Paul Depla, het publiek toespreken. Zodra deze ceremonie is afgesloten zal de Stadhouderspoort weer open gaan voor het publiek (omstreeks halfelf). Aansluitend verzorgt de Cadetten Parachutisten Vereniging nog 'n demonstratie op het sportveld. Tot slot wordt iedereen uitgenodigd voor 'n oranjebitter en koffie, thee of een glas fris op de binnenplaats van het kasteel. De Nassau Harmonie zorgt hierbij voor de muzikale omlijsting en het programma bij het kasteel eindigt om twaalf uur. Vanaf elf tot vijf uur is ook de Historische Verzameling van de Koninklijke Militaire Academie in het Koningin Wilhelmina Paviljoen aan het Kasteelplein geopend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden