Een van de schilderijen van Annechien Karremans op de expositie bij ARTenZo Breda aan de Viveslaan. Deze vrolijke en kleurrijke expositie is heel de maand mei te zien op werkdagen tussen tien en drie uur.
Een van de schilderijen van Annechien Karremans op de expositie bij ARTenZo Breda aan de Viveslaan. Deze vrolijke en kleurrijke expositie is heel de maand mei te zien op werkdagen tussen tien en drie uur. (Foto: )

Expo 'De vrouwen van Annechien'

BREDA - Vrouwen met rinkelende armbanden, oorbellen en kettingen, en met een kleurrijke kleding en geurige boeketten. Het is alsof je deze vrouwen hoort kletsen en lachen als je aan de Viveslaan 1 de expositieruimte betreedt van ARTenZO Breda, 't centrum voor beeldend en digitaal werk van Amarant. Heel mei is daar de expositie 'De vrouwen van Annechien' te zien, met schilderijen van Annechien Karremans. Zij tekent en schildert al jaren en werkt sinds 2015 met erg veel plezier bij ARTenZO in Breda. Als je vraagt wie al die vrouwen zijn die zij tekent, zegt Annechien : ,,Ik wil er eigenlijk net zo uitzien als de vrouwen die ik teken. Op hoge hakken (waar ze zelf helaas niet op kan lopen, maar dat zou ze wel graag willen leren), en met grote opvallende oorbellen en kettingen, en met mooie kleren aan. Vrouwen zijn ook wat makkelijker te tekenen dan mannen. Zij hebben moeilijkere gezichten en kleren.'' Ze heeft overigens wel één werk waar drie mannen op staan, maar wel met hun vrouw aan hun zijde: 'De drie vissende stelletjes'. Annechien zegt de vrouwen mooi en leuk te vinden, maar zou zelf graag een vriendje hebben om mee naar de film of uit eten te gaan. De vrouwen op haar tekeningen zijn krachtig, vrolijk, kleurrijk en inspirerend. Annechien heeft iedere vrouw een eigen karakter gegeven door haar de juiste kleur, sieraden en kleding aan te geven. De expositie is te zien op werkdagen van tien tot drie uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden