Roeivereniging Breda steunt KiKaRoW 2019!

In het weekend van 4 en 5 mei maakt Roeivereniging Breda, aan de Mark in Terheijden, onderdeel uit van KiKaRoW 2019. Roeiers van RV Breda roeien op zaterdag 4 mei vanaf Roosendaal mee naar Terheijden. Zaterdagmiddag worden de roeiers enthousiast en met muziek van De Blaoskaoken binnengehaald aan het vlot van de vereniging. Op zondag 5 mei vertrekt de vloot, begeleid door Bredase roeiers, in de richting van ’s-Hertogenbosch.

Roeivereniging Breda heeft verschillende grote en kleinere sponsoracties opgezet om geld in te zamelen voor het doel van KiKaRoW: de LATER Studie. Deze studie richt zich op de late effecten van de behandelingen op kinderkanker en wordt uitgevoerd in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Naast de vele opbrengsten uit eigen acties van leden van de Roeivereniging en bedrijven uit de regio, sponsoren ook lokale ondernemers Bakker Jürgen en Carolien van Dongen, Café & restaurant Ons Thuis en Gastenverblijf Munnickenheide van Terheijden KiKaRoW in de vorm van maaltijden en onderdak voor de roeiers en begeleidende crew.

Bijdragen voor KiKaRow zijn nog steeds welkom! Roeivereniging Breda streeft ernaar om een bedrag van €10.000,- aan te kunnen bieden aan KiKaRow. Tot nu toe is ruim de helft van dit bedrag opgehaald. Wanneer u ook een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op via kikarow@rvbreda.nl

KiKaRoW is een tocht van 1400 kilometer roeien door Nederland, het Rondje NL. De start heeft op 13 april 2019 plaatsgevonden bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar gaat de tocht in 14 weekenden van roeivereniging naar roeivereniging. Er wordt geroeid in The Vin, een zeeroeiboot, met 4 roeiers en één stuurman/vrouw. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. Daarnaast varen elke etappe veel boten van de deelnemende verenigingen mee. In het weekend van 4 en 5 mei zijn dat boten van Roeivereniging Breda.

Meer berichten