Tijdens de rondleiding 'Langs Kapel, Kerk en Synagoge' door de Bredase binnenstad, die dit jaar maar 4 keer gehouden zal worden, kun je ook 'n kijkje in de Synagoge in de Schoolstraat nemen. FOTO: JAN KOREBRITS
Tijdens de rondleiding 'Langs Kapel, Kerk en Synagoge' door de Bredase binnenstad, die dit jaar maar 4 keer gehouden zal worden, kun je ook 'n kijkje in de Synagoge in de Schoolstraat nemen. FOTO: JAN KOREBRITS (Foto: Jan Korebrits)

Nieuw: 4 x dit jaar 'Langs Kapel, Kerk en Synagoge'!

In de binnenstad van Breda is er op dinsdag 4 juni een bijzondere, nieuwe rondleiding. Een stadsgids van Gilde de Baronie neemt je mee langs een aantal religieuze gebouwen. Enkele daarvan, zoals de synagoge, zijn niet altijd open voor publiek.

BREDA - Deze wandeling start 's middags om halftwee in de St.-Janstraat voor de St.-Antoniuskathedraal, en vervolgens worden in de Veemarktstraat dan de Lutherse Kerk, in de Catharinastraat de Waalse Kerk en St.-Catharina-kapel op het Begijnhof, en ook in de Schoolstraat de Synagoge bezocht. De gids vertelt je over de architectuur, hoe deze gebouwen door de eeuwen heen zijn gebruikt en over de bijzondere details in het interieur. Dit jaar vindt deze rondleiding slechts vier keer plaats. Naast nu op 4 juni wordt die ook nog gelopen op de dinsdagen 2 juli, 6 augustus en 3 september. De belangstellenden die deel willen nemen, kunnen zich steeds tot uiterlijk één week voor de wandeling aanmelden via mail, aan: stadsgidsen@gildebaronie.nl (met de vermelding van je achternaam en je voorletters). De kosten bedragen 6 euro voor de volwassenen en 4 euro voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten.

Meer weten? Zie www.gildebaronie.nl/stadsgidsen

Meer berichten