Feestvreugde in Breda na de bevrijding door de Polen, 11 november 1944. Fotograaf onbekend, ingekleurd door Coloriginals
Feestvreugde in Breda na de bevrijding door de Polen, 11 november 1944. Fotograaf onbekend, ingekleurd door Coloriginals

Dinsdag 7 mei lezing over mobilisatieDinsdag 7 mei presenteert Stedelijk Museum Breda 's avonds vanaf zeven uur een lezing over de mobilisatie. Wat is mobilisatie en welke impact heeft de mobilisatie gehad op de zoons, vaders en families in Nederland? In de lezing onderzoekt Pim Monné van Mobilisatiemuseum Weest op uw Hoede samen met het publiek deze centrale vraag.

Tijdens de lezing komt de geschiedenis van de strikte neutraliteit aan bod, de periode vooraf in Europa, de aanloop naar de mobilisatie, de mobilisatie zelf en wat in deze periode in Nederland gebeurde.

Het programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de lezing zelf, die van zeven uur tot kwart voor acht gegeven wordt in de Waalse Kerk aan de Catharinastraat. Na de lezing volgt er een nagesprek en een bezoek aan de tentoonstelling Bevochten Baronie in Stedelijk Museum Breda aan de Boschstraat 22. De locaties bevinden zich op loopafstand van elkaar (circa. 3 minuten lopen).

Deelname aan de lezing en het bezoek aan de tentoonstelling Bevochten Baronie zijn gratis. Meld je vooraf aan via: info@stedelijkmuseumbreda.nl.

Zie ook https://www.stedelijkmuseumbreda.nl/activiteit/lezing-mobilisatie

Meer berichten